Derfor eksploderer det: Ronaldos vanvittige årsindtægt afsløret

Der kommer flere og flere penge i moderne fodbold, og det afspejler sig i spillernes formuer, men det er ikke det eneste, der spiller ind

I takt med, at der er kommet flere penge i europæisk topfodbold, så fodboldstjernerne begyndt at vise sig blandt de bedst betalte sportsstjerner i verden.

I 2016 toppede Cristiano Ronaldo Forbes liste med en indtjening på 582.000.000 kroner, det er første gang de seneste 10 år, at en fodboldspiller har toppet listen, og det er samtidigt første gang at det er en europæer.

Han ligger sammen med Messi langt foran resten af fodboldverdenen.

- Topniveauet i fodbolden er blevet genstand for en heftig globalisering, og de helt store klubber er blevet kæmpe internationale brands, siger Kenneth Cortsen, der er forsker i sportsøkonomi ved UCN og Aarhus Universitet og uddyber,

- Klubberne og folkene omkring verdensstjerner har formået at skabe en enorm identifikationsgrad omkring deres bedste spillere.

Messi er lige i hælene på Ronaldo, der topper listen over de bedst betalte fodboldspillere Foto: ANDRES KUDACKI/AP
Messi er lige i hælene på Ronaldo, der topper listen over de bedst betalte fodboldspillere Foto: ANDRES KUDACKI/AP

I år topper Ronaldo endnu engang listen – nu med 615.000.000 kroner, og det skyldes i høj grad den lukrative sponsoraftale med Nike, og hans ageren på de sociale medier, hvor han har næsten 280 millioner følgere.

- Det handler om identifikation og stjernestøv, der bliver tillagt de største stjerner. Hvis du ser på Ronaldo, så har han flere følgere end Real Madrid, og når han har så mange følgere på de sociale medier, så er identifikationsgraden er virkelig stor – han er den største stjerne i verdens største sportsgren, og det er noget, der kan rykke markedsandele, siger Kenneth Cortsen.

Der er god grund til at smile, hvis man tjener så godt som Ronaldo og Messi, der til sammen har tjent mere end en milliard i 2017 Foto: Andres Kudacki/AP
Der er god grund til at smile, hvis man tjener så godt som Ronaldo og Messi, der til sammen har tjent mere end en milliard i 2017 Foto: Andres Kudacki/AP

Hvis gælder om at tjene penge, så er det netop identifikationsgraden og det individuelle brand, der trækker op, og det er både klubberne og stjernerne klar over.

- Der er ingen tvivl om, at de allerstørste stjerner Messi og Ronaldo, de er ekstremt værdifulde objekter for sponsorer, du kan bare se, hvor mange unge drenge og piger, der hver dag løber rundt i en trøje med et af deres navne på, siger Jesper Jørgensen, der er fodboldøkonom ved Deloitte.

- Den generation, der begynder at blive købedygtige nu, de lever i online-verdenen, så skal du have fat i dem og skabe et brand, så er det der du skal være - det er der, de unge er. Det er der, dem, der har penge, er.

Men selvom stjernerne fra den europæiske fodboldscene er begyndt at vise sig på de tunge lister, så vil de ikke være dominerende.

- Amerikanerne vil dominere listerne over de bedst betalte sportsstjerner i verden. Det er den generelle trend for, hvordan tingene foregår der ovre., men de penge, der er kommet i europæisk fodbold gør, at topspillerne kommer med deroppe af, afslutter Jesper Jørgensen.

Top 10: De bedst betalte fodboldspillere i 2017

1. Cristiano Ronaldo, Real Madrid: 615.000.000
2. Lionel Messi, Barcelona: 529.000.000
3. Neymar Jr., Barcelona: 245.000.000
4. Gareth Bale, Real Madrid: 225.000.000
5. Zlatan Ibrahimovic, Manchester United: 212.000.000
6. Wayne Rooney, Manchester United: 156.000.000
7. Luis Suarez, Barcelona: 154.000.000
8. Sergio Aguero, Manchester City: 149.000.000
9. James Rodriguez, Real Madrid: 145.000.000
10. Paul Pogba, Manchester United: 140.000.000

Kilde: Forbes.

Reklamer er big business, og Nike lavede en KÆMPE fejl forleden: Nike laver KÆMPE fejl i Ronaldo-reklame

Det er ikke kun Messi og Ronaldo, der tjener mange penge. Her er listen over de bedst betalte sportsstjerner: Voldsomme summer: Her er verdens bedst betalte sportsstjerner  

Transfer-skandale i Premier League har fået konsekvenser: Kæmpe-handel tager drejning: Melder storklub for fusk

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Vi indfører et nyt univers