Annonce:
Annonce:

Derfor er Simon Kjær i karrierens største dilemma

Simon Kjærs agent, Mikkel Beck, landede mandag i Istanbul, men det er ikke garanti for, at kontrakten underskrives her og nu

Simon Kjær er tæt på et skifte til Fenerbache, der spiller med om det tyrkiske mesterskab og har gode muligheder for også at spille Champions League til efteråret. (Foto: Lars Poulsen)
Simon Kjær er tæt på et skifte til Fenerbache, der spiller med om det tyrkiske mesterskab og har gode muligheder for også at spille Champions League til efteråret. (Foto: Lars Poulsen)
Annonce:
Følg Fodbold

Simon Kjær står i disse dage over for måske karrierens største dilemma. 

På den ene side står den tyrkiske storklub Fenerbahce viftende med den største kontrakt til en aktiv dansk fodboldspiller.

På den anden side er den tyrkiske liga ikke præcis det, Simon Kjær for blot en uge siden regnede med, var destinationen, da hans franske klub Lille meddelte, at de nok sælger ham grundet økonomiske vanskeligheder.

Klubber som Monaco og Lyon har længe været på banen med følere, og der har også været Premier League-interesse fra Southampton, Everton og West Ham. Men ingen kan matche det tilbud og de luksuriøse forhold, som Fenerbahce kan tilbyde. Og så kan de heller ikke tilbyde mesterskabskamp og Champions League-fodbold. To udfordringer, som er medvirkende til at lokke Simon Kjær til Istanbul.

Annonce:

Kjær-afgørelse i dag: Topmøde med Fenerbahce-præsident

Agent landet i Istanbul: Kjærs konge-kontrakt skal på plads

30 mio. kr. netto
Simon Kjær hælder nok mod at skrive under på den guldrandede kontrakt på tre år med option på et år. Som Ekstra Bladet kunne fortælle mandag, så lokker Fenerbahce med svimlende 30 mio. kr. netto om året, altså det beløb der udbetales på kontoen. Tyrkiske klubber klarer normalt skatten for spillerne, så man regner kun i nettobeløb.

Det vil gøre Kjær med afstand den bedst betalte danske fodboldspiller lige nu, hvor Nicklas Bendtner lige nu topper med en årsløn på omkring de 23 mio. kr., men det er altså før skat.

Annonce:

Flirten mellem Kjær og Fenerbahce er i hvert fald seriøs. Ellers var hans agent Mikkel Beck ikke rejst til Istanbul mandag for at være med i dialogen med Fenerbahces topledelse. Tirsdag skulle de mødes med Fenerbahce-præsidenten. Læs mere om det her

Den nye lønkonge: Så meget kan Kjær tjene i Tyrkiet

Simon Kjær ankommer til Tyrkiet med sin svenske kone Elina (Foto: Miliyet)
Simon Kjær ankommer til Tyrkiet med sin svenske kone Elina (Foto: Miliyet)
 

Ferie på Ibiza
Simon Kjær rejser efter alt at dømme videre til Ibiza på sommerferie en af dagene med sin svenske hustru Elina Gollert og deres to-årige søn Milas. Det store spørgsmål er, hvorvidt om han har givet sin accept til en kontrakt, når han forlader Istanbul, eller om han skal bruge et par dage på afstand af alle indtryk for at beslutte sig.

Kjær har været behandlet som en rockstjerne i det tyrkiske sammen med sin kone og far Jørn Kjær, der er ansat i FC Midtjylland.

Landsholdsforsvareren er blevet mødt af en enorm passioneret interesse fra Fenerbahce-fans og ikke mindst horder af pressefolk. Klubbens ledelse og portugisiske træner Vitor Pereira har angiveligt gjort et godt indtryk, men Kjær har ikke travlt.

Annonce:

I Frankrig krydser Kjærs klub Lille fingre for, at aftalen falder på plads. Parterne er enige om en transfersum, der lander tæt på de 75 mio. kr.

Men i weekenden har man aftalt, at den udbetales, så Lille får 55 mio. kr. her og nu, og så resten i rater i takt med Kjærs kampantal og kvalifikation til Champions League. Lille har brug for pengene, så det vil være en fantastisk handel for den franske klub, der hentede Kjær i Wolfsburg for to år siden for omkring 15 mio. kr.

Kjær på vej mod kæmpe transfer: Modtaget som konge i Istanbul

Derfor er Tyrkiet attraktivt for Kjær

1. Lønpakken er i den helt tunge ende af skalaen som kun de største engelske og spanske klubber kan betale.

2. Kjær vil spille Champions League, og der er gode chancer for det i Fenerbahce.

3. Klubben har flere udenlandske profiler og opruster med flere topnavne ud over portugisisk træner.

 

4. Istanbul er en moderne metropol, og byen byder på kultur, kulinariske oplevelser og storby.

Annonce:

5. Spillerne i de store Istanbul-klubber opnår gudestatus, og de spiller altid for fuldt hus.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: