Derfor røg den første FIFA-kandidat

David Nakhid fra Trinidad er ude af præsidentkapløbet - blev fældet af fodfejl

Davis Nakhid til højre sammen med Jerome Champagne ved Play The Game i Aarhus i mandags. Foto:Play The Game
Davis Nakhid til højre sammen med Jerome Champagne ved Play The Game i Aarhus i mandags. Foto:Play The Game

Det gik blot 24 timer, og så røg den første blandt de otte kandidater, der har en drøm at afløse Sepp Blatter som FIFA's præsident ved valget den 26. februar.

David Nakhid fra Trinidad Tobago er det første offer. Han faldt på en fodfejl.

For at stille op til valget skal man have støtte fra fem af FIFA's 209 medlemslande. Det havde Nakhid, men det viser sig, at et af de lande, som har støttet ham, også har stillet for en af de andre kandidater.

Det må man ikke. Derfor er Nakhid ude, endnu inden, det blev rigtig sjovt. Det er stadig uklart, hvorfor det er Nakhid, som blev skrottet. Men det kan skyldes, at den anden kandidat har haft flere end de fem stillere, og derfor har haft råd til at miste en stemme. 

Se også: Platinis højre hånd tager over

David Nakhid har ellers været i fin form de seneste dage, hvor han har opholdt sig i Aarhus til sportskonferencen Play The Game. Mandag aften var han på scenen i teatret  Den Gamle By sammen med en anden af præsidentkandidaterne, franskmanden Jerome Champagne.

I går gav Nakhid indtil flere interview til de mange journalister, som er samlet til konferencen. Der var heller ikke noget at mærke på ham, da han i morges blev hentet på hotel Scandic af Play The Game-medarbejderen Mathias Teglbjærg og kørt til lufthavnen.

Se også: Sheiken fra helvede vil være FIFA-præsident

Med Nakhid ude kommer slaget nu til at stå mellem Michel Platini, som dog stadig er suspenderet, Jerome Champagne, Prins Ali fra Jordan, Tokyo Sexwale fra Sydafrika, Musa Bility fra Liberia, Gianni Infantino fra Italien og sheik Salman fra Bahrain.

Disse syv kæmper om FIFA's præsident-titel

Prins Ali Bin Al Hussein
Den jordanske prins Ali forsøger igen at blive præsident i FIFA. Ved det seneste præsidentvalg i maj 2015 tabte den 39-årige jordaner til Sepp Blatter med 73 stemmer mod 133. Prinsen har siden 2001 været formand for Det Vestasiatiske Fodboldforbund (WAFF), som tæller 12 lande på og omkring Den Arabiske Halvø. Fra 2011 til 2015 var han vicepræsident i FIFA, men han trak sig efter valgnederlaget til Blatter og den efterfølgende uro omkring FIFA.

Michel Platini
Det Europæiske Fodboldforbunds (UEFA) suspenderede præsident, Michel Platini, var på forhånd regnet som en stærk kandidat til præsidentposten i FIFA. Aktuelt lider franskmanden dog under at være suspenderet, fordi han har modtaget en mistænkelig pengeoverførsel i 2011 fra FIFA til en værdi af over 13 millioner kroner som følge af en 'gentlemanaftale' med Sepp Blatter. Beløbet er angiveligt overført for noget arbejde i FIFA, som Platini lavede i perioden 1998-2002. Undersøgelserne af Platini forventes færdige i midten af november. Først derefter kan det afgøres, om han stadig er præsidentkandidat.

Jerome Champagne
Som et europæisk alternativ til landsmanden Michel Platini meldte Jerome Champagne fredag 23. oktober sit kandidatur. Han var også kortvarigt kandidat ved præsidentvalget i 2015, men her trak han kandidaturet tilbage tre måneder inden valget på grund af manglende opbakning. Den 57-årige franskmand varetog i perioden 1999-2010 forskellige roller i FIFA.

Tokyo Sexwale
Den 62-årige sydafrikanske forretningsmand har en fortid som politisk fange, blandt andre sammen med Nelson Mandela. Tokyo Sexwale har tidligere fået opbakning fra tyske Franz Beckenbauer, der har udtalt, at sydafrikaneren kan være et godt valg som FIFA-præsident.

Salman Bin Ebrahim Al Khalifa
Præsidenten i Det Asiatiske Fodboldforbund (AFC) meldte sig søndag ind i kampen om at blive ny præsident i FIFA. Bahrain-sheiken leverede de nødvendige dokumenter til FIFAs hovedkontor med støtte fra fem nationale forbund i Asien - blot én dag, før fristen udløb.

Manden fra Bahrain er kendt for at være en tæt allieret med Kuwaits sheik Ahmad Al-Fahad Al-Sabah, som er en magtfuld politiker i den internationale sportsverden og en nøglefigur i den olympiske bevægelse.

Khalifa stod oprindeligt bag Platinis kandidatur, inden UEFA-præsidenten blev suspenderet i 90 dage, hvilket ændrede situationen.

Gianni Infantino
Generalsekretæren i Det Europæiske Fodboldforbund (UEFA) er UEFA's plan B, efter at det er kommet frem, at spidskandidaten Michel Platini har modtaget en mistænkelig pengeoverførsel fra Sepp Blatter.

Den 45-årige advokat Infantino har været ansat i UEFA siden 2000 og har været generalsekretær gennem de seneste seks år.

Infantino har blandt andet været med til at implementere en Financial Fairplay-politik, der skal sikre en mere økonomisk bæredygtig udvikling inden for europæisk klubfodbold.

Musa Bility
Præsidenten for Liberias Fodboldforbund meldte sig mandag som kandidat efter at have sikret sig opbakning fra de nødvendige fem medlemslande.

Bility har været chef for liberisk fodbold siden 2010 og går til valg på et program om, at FIFAs fattigste medlemslande skal have en større del af den økonomiske kage.

Desuden lover Bility at arbejde for et mere åbent og transparent FIFA. Liberieren mener, at det er Afrikas tur til at lede verdensfodbolden.

5 kommentarer
Vis kommentarer