Dette mål kan gøre Messi historisk i aften

Lionel Messi er storfavorit til at vinde Ballon d'Or i aften - men det er ikke den eneste pris, den argentinske superstjerne er i betragtning til. Husk at du kan chatte med Danmarks eneste vinder af Ballon d'Or, Allan Simonsen, her på sitet kl. 18.30

Lionel Messi og Cristiano Ronaldo har på skift vundet prisen som verdens bedste fodboldspiller siden 2008.

Mandag aften er Messi storfavorit til at vinde årets Ballon d'Or foran Ronaldo og Neymar, som er de øvrige nominerede i finalefeltet på tre mand.

Messi har i 2015 vundet næsten alle de trofæer, han kunne komme i nærheden af sammen med FC Barcelona.

Barcelona vandt sidste år både Champions League, den spanske liga, den hjemlige pokalturnering, klub-VM med Messi som en toneangivende aktør på den eventyrlige rejse.

Se også: TV: Messi varmer op til Ballon d'Or med hattrick

Udover at være i betragtning til at vinde Ballon d'Or, har Messi også muligheden for at stå øverst på skamlen i den såkaldte Puskas Award.

Den pris er siden 2009 blevet uddelt til den spiller, der scorede det bedste mål i det pågældende kalenderpr. Messi er i år nomineret for sit fornemme solo-mål mod Athletic Bilbao i den spanske Super Cup - og dermed kan han blive den den første spiller nogensinde til at vinde begge priser samme år.

Se målet i bunden af denne artikel

Messi får dog skarp konkurrence af Romas Alessandro Florenzi, der scorede dette vidundermål fra 50 meters afstand mod netop Barcelona i denne sæsons Champions League.

Prisen som verdens bedste fodboldspiller er dog den mest prestigefyldte, og hvis Messi lykkes med at stå øverst på skamlen, vil det være femte gang i karrieren. Messi snuppede også hæderen i 2009, 2010, 2011 og 2012 som en del af Josep Guardiolas nærmest uovervindelige Barcelona-mandskab.

Guardiolas exit i den spanske storklub i sommeren 2012 blev efterfulgt af interne stridigheder, hvilket også påvirkede Messi.

De seneste to år har Ronaldo taget prisen. Spanske medier levner dog ikke portugiseren store chancer for at fuldføre et hattrick.

Alle bookmakere peger på Messi som den klare vinderkandidat til trods for, at argentineren var sat ud af spillet fra september til november med en knæskade.

Se også: Messi spiller kamp nummer 500: Se hans vilde stats

Før mandagens kåring er Barcelona-stjernen særdeles ydmyg.

- Det ville være hyggeligt at vinde igen, det kan jeg ikke benægte. Men det vigtigste er trofæerne, som klubben har vundet, og dem har der heldigvis været mange af, siger Messi.

Ronaldo, som ikke vandt et eneste trofæ sidste år, kæmper for at rette op sit omdømme som arrogant.

- Der er folk, som hader mig, og som hævder, at jeg er forfængelig, arrogant og sådanne ting. Det er en del af min succes. Jeg var født til at være den bedste.

- Det er sådan, jeg er, og eftersom alle mine succeser som fodboldspiller kommer som et resultat af dette, skal jeg ikke forandre mig. Jeg ligger ned hver aften med god samvittighed og sover godt.

- Du kan ikke leve hver dag i frygt for, hvad andre tænker om dig. Så klarer du ikke at leve. Selv ikke Gud kan tilfredsstille alle, siger Ronaldo.

Carli Lloyd fra USA, Celia Sasic fra Tyskland og Aya Miyama fra Japan er de tre nominerede i kåringen af den bedste kvindelige fodboldspiller.

TV: Gense Messis fænomenale mål mod Athletic her:

28 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere