Efter Henry-scoring: FIFA betalte for at lukke munden på Irland

Irland fik omkring 40 millioner kroner for at tie stille, da de blev snydt af Henrys scoring efter, der havde været hånd på. Pengene kom fra FIFA, lyder det nu fra modtageren

Thierry Henry fejrer sejen over Irland ved VM i Sydafrika i 2009 med holdkammerat Nicolas Anelka. (Foto: AP)
Thierry Henry fejrer sejen over Irland ved VM i Sydafrika i 2009 med holdkammerat Nicolas Anelka. (Foto: AP)

Kan du huske det, da Irland og Frankrig i 2009 mødte hinanden i playoff til VM-slutrunden i Sydafrika 2010? Det kan de særligt i Irland, da de var på vej slutrunden, da Henry stoppede en bold ved baglinjen med hånden, som senere førte til et sent mål, der sendte Frankrig afsted.

Nu har John Delaney, der er direktør for det irske fodboldforbund taget bladet fra munden i en radioudsendelse, hvor han indrømmer, at han tog imod omkring 40 millioner kroner for at lade være med at følge op på sagen af FIFA.

- Vi følte, at vi havde en sag mod Fifa, fordi VM-playoff-duellen var endt på den måde med Henrys hånd, siger Delaney til RTE Radio 1.

- Vi nåede frem til en aftale. Det var om torsdagen, og om mandagen var aftalen underskrevet. Det var en god aftale for det irske forbund og en helt berettiget aftale, siger John Delaney.

Direktøren ønsker ikke at bekræfte beløbets størrelse, men ifølge Reuters og AFP var der tale om fem millioner euro svarende til godt 37 millioner kroner.

Frankrig vandt playoff-duellen med samlet 2-1, efter at Thierry Henry havde scoret det kontroversielle mål.

Det er selvfølgelig en historie, som har fået de irske fodboldfans til at udbryde i rødglødende raseri over, hvordan deres fodboldforbund reagerede, da det egentlig var sådan, at de var klar til at lægge sag an for at få retfærdighed.

Thierry Henry får sparket bolden ind til Gallas og Frankrig er i Sydafrika. (Foto: AP) Landsholdsfodbold Henry: Mest fair at spille kampen om

Umiddelbart efter hændelsen havde John Delaney udtalt følgende, som klinger lidt hult i dag.

- Hele verden så med, og hvis FIFA tror på fair play, så har de nu muligheden for at træde frem. Det her handler ikke om penge. Det handler om værdighed, lød det fra John Delaney.

Det hele vælter selvfølgelig sammen med, at FIFA i øjeblikket bliver undersøgt af amerikanske FBI for korruption, og dette er bestemt ikke noget, der hjælper på deres sag.

Raymond Domenech og Thierry Henry jubler, da sejren over Irland er en kendsgerning. (Foto: AP) Landsholdsfodbold Henry slipper ustraffet fra håndmål

31 kommentarer
Vis kommentarer