Efter nødråb: Nu er de ude af Ukraine

En stribe brasilianere fra Shakhtar Donetsk har forladt landet. Også Dynamo Kiev-spillere er ude

Marlon Santos (th.) bad i sidste uge den brasilianske regering om hjælp til at komme ud af landet. Nu er det lykkedes at slippe ud. Foto: Massimo Paolone/Ritzau Scanpix
Marlon Santos (th.) bad i sidste uge den brasilianske regering om hjælp til at komme ud af landet. Nu er det lykkedes at slippe ud. Foto: Massimo Paolone/Ritzau Scanpix
Følg Fodbold
Følg Udenlandsk fodbold

De mange brasilianske fodboldspillere fra klubben Shakhtar Donetsk og deres familier har forladt Ukraine efter den russiske invasion.

Det oplyser klubben på sin hjemmeside.

Shakhtar har et tocifret antal brasilianere i sin trup. Det oplyses ikke, hvor mange af dem der har været i landet, efter at invasionen begyndte.

- I går (søndag, red.) tog spillerne og deres familier fra Kiev mod grænsen, som de krydsede i dag. De er i Rumænien i øjeblikket. Også de udenlandske spillere fra Dynamo Kiev har forladt landet sammen med minearbejderne (Shakhtars kælenavn, red.), skriver Shakhtar.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters har tre spillere fra klubben SK Dnipro-1 også formået at slippe ud af landet.

Shakhtar tilføjer, at Det Europæiske Fodboldforbunds (UEFA) præsident, Aleksander Ceferin, Ukraines fodboldpræsident, Andrii Pavelko, og Moldovas fodboldpræsident, Leonid Oleinichenko, personligt har hjulpet med at evakuere spillerne.

- Vi vil gerne takke alle, som hjalp til, skriver klubben.

Torsdag i sidste uge lagde den brasilianske Shakhtar-spiller Marlon Santos en video op på det sociale medie Instagram, hvor han bad regeringen i sit hjemland om hjælp.

- Der er intet brændstof, grænsen er lukket, og luftrummet er lukket. Vi kan ikke komme væk, konstaterede han i videoen.

Shakhtar Donetsk flyttede i 2014 fra hjembyen Donetsk i det østlige Ukraine til hovedstaden Kiev, efter at prorussiske separatister begyndte at udføre angreb i det østlige Ukraine.

Klubbens moderne hjemmebane, Donbass Arena, blev udsat for bombeangreb samme år.

Fodboldligaen i Ukraine er sat på pause på ubestemt tid på grund af krigen.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Alle afsnit af 'Agenterne' er ude nu. Hør blandt andet om Rasmus Falks kontraktforhandlinger efter en kamp mod Manchester United, der - måske - gjorde ham til Superligaens bedst betalte spiller.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+