Efter racistiske tilråb: Opfordrer mørke spillere til at strejke

Den tidligere Tottenham-stjerne Garth Crooks mener, at alle mørke spillere Italien bør strejke, hvis ikke Pescaras Muntari får ophævet sin karantæne

Ghanesiske Sulley Muntari blev i sidste weekends kamp mod Cagliari udsat for racistiske tilråb, men Pescara-spilleren endte selv med at få karantæne!

Muntari bad dommeren stoppe kampen mellem Cagliari og Pescara, fordi han blev udsat for racistiske tilråb fra tribunerne.

Det kostede ham en advarsel for brok, og da han efterfølgende forlod banen i protest, fik han et gult kort mere og blev dermed udvist.

Den noget specielle situation har skabt stor debat i Italien og den øvrige fodboldverden, og der er stor utilfredshed med, hvordan sagen er blevet håndteret.

Anti-diskriminations-organisationen Kick It Out er gået ind i sagen og kalder de italienske fodboldbosser, som gav Muntari karantæne, for hjerteløse.

- De, der har magt i Italien, må handle for at sikre, at noget sådant ikke sker igen, skriver Kick It Out i et tweet.

I en meddelelse på sin hjemmeside skiver Kick It Out endvidere, at Garth Crooks, som er involveret i organisationens arbejde, opfordrer til stjerke.

- Garth Crooks opfordrer enhver mørk spiller i den italienske liga med respekt for sig selv til ikke at spille i den kommende weekend, medmindre Sulley Muntaris karantæne bliver trukket tilbage.

Serie A’s disciplinærkomite, som idømte Muntari karantæne, kaldte Cagliaris fans opførsel for ’beklagelig’, men på grund af retningslinjer kunne Cagliari ikke straffes, da kun omkring ti fans var involveret – mindre end én pct. af Cagliaris fans på stadion.

- Det er utroligt, at Cagliari slap for straf, fordi ’kun’ ti fans var involverede. Sådan en situation må aldrig tillades igen, skriver Kick It Out.

Sulley Muntaris tidligere holdkammerat Kevin Prince Boateng har også prøvet at blive udsat for racisme.

Han har skrevet et tweet, hvor han siger, at han er stolt af, hvad Muntari gjorde, og han bakker ham op i sagen.

Racisme i forbindelse med fodboldkampe er et stort problem i Italien. Det er bl.a. gået ud over Napolis forsvarspiller Kalidou Koulibaly i en kamp mod Inter og Romas tyske forsvarspiller Antonio Rüdiger i en kamp mod Lazio.

Fik nok af racistiske råb: Her forlader Serie A-profil banen i protest

'Glemt' dansker kæmper om titel med Dolberg og Jørgensen

I kø for at hylde Ronaldo

Uhyggelige Ronaldo: Udsletter rivaler i magtdemonstration

Mølby: Her er Zlatans fremtid