Ekspert efter sprit-ulykke: Juve-stjerne får lov at spille videre

- De finder nok en diplomatisk løsning for Chile kan ikke vinde uden ham. Men sagen kan få konsekvenser for et lukrativt klubskifte, mener Niels Christian Frederiksen, fodboldekspert hos TV3 Sport med en særlig forkærlighed for sydamerikansk fodbold

Optagelser bevidner, at Vidal var på kasino før uheldet.

- Nu skal vi lige se, hvad politiet gør, men jeg tror, at man finder en diplomatisk løsning, for de ved godt, at Chile ikke kan vinde uden holdets største stjerne.

- Jeg vil blive overrasket, hvis Arturo Vidal bliver udelukket. Fodbold i Sydamerika er meget politisk. Det betyder alt at få succes.

Sådan lyder vurderingen fra Niels Christian Frederiksen, fodboldekspert hos TV3 Sport med en særlig forkærlighed for sydamerikansk fodbold.

Intl. fodbold Fodboldstjerne anholdt for spirituskørsel

Trods sydamerikanernes helt egne moralkodeks overfor fodbold-stjerner hører nyheden om midtbanestjernens spritulykke alligevel til i den alvorlige ende, mener han.

Vidal, der er i Chile i forbindelse med Copa America, kørte ifølge flere chilenske og internationale medier galt i sin Ferrari i udkanten af den chilenske hovedstad, Santiago, og en talsmand for politiet oplyser, at han var påvirket af alkohol og derfor blev tilbageholdt.

- Denne historie er ikke god. Chile er på hjemmebane og har aldrig vundet Copa America. De har kaldt alle stjerner hjem og regner med, at spillerne er seriøse.

- Så de rynker nok lidt på brynene, når den største stjerne kører galt i en brandert midt om natten efter en uafgjort kamp (3-3 mod Mexico, red.). Det vil være stærkt bekymrende.

Vidal har efterfølgende været ude og undskylde.

Landsholdsfodbold TV: Juve-stjerne bag vidunderlig målfest

Personligt er han ikke overrasket over omstændighederne.

- Michael Laudrup ville næppe komme kørende til landsholdslejren i en stor Mercedes, men for sydamerikanerne er den slags ikke så farligt. Diego Maradona fik to Ferrarier kørt op til Argentinas VM-lejr ved Rom i 1990, så han kunne trille lidt rundt i omegnen.

- De store stjerner har lov til at slå lidt ud med armene. Carlos Tevez går også ud og får en bøf med vennerne under denne slutrunde. De er lidt mere afslappede med den slags.

Landsholdsfodbold Værterne henter forventet åbningssejr i Copa America

Til gengæld kan Niels Christian Frederiksen godt forestille sig, at sagen - der ikke er den første kontroversielle for Vidals vedkommende - kan komme til at koste ham dyrt.

- Juventus vil nok begynde at larme lidt og spørge: Hvad foregår der her? Jeg tror ikke, de er glade i Torino, og han får givetvis en bøde fra klubben, der ikke kan leve med den slags.

- Og så bliver Vidal jo hele tiden nævnt i transfersammenhæng. Her kan historien få konsekvenser for et lukrativt klubskifte til en større klub i Premier League.

Alexis Sánchez er manden, som 18 millioner chilenere sætter deres lid til. Chile er på hjemmebane i Copa América og skal forsøge at vinde turneringen for første gang (Foto: AP) Intl. fodbold Stjernemøde i Copa América: Chile jagter første triumf

Som type beskriver han Vidal på denne måde:

- Han er en rigtig sydamerikaner. Han vil gøre alt for at vinde og får jo også en del kort på banen. Men samtidig lever han livet uden de store tanker på, hvilket ansvar han har som rollemodel. Han er vokset op på en lille græsplet med gadefodbold som så mange andre af de store stjerner derovrefra.

6 kommentarer
Vis kommentarer