Ekspert: Laudrups guld vigtigt for Europa-ambitioner

Mesterskabet med Lekhwiya SC i Qatar rykker ikke for alvor Michael Laudrup tættere på trænersædet i en europæisk topklub, men er vigtigt for at holde CV'et opdateret, mener fodboldekspert Morten Bruun

Mesterskabet i Qatar er vigtigt for at holde liv i Laudrups hidtidige præstationer, mener 6'erens fodboldekspert Morten Bruun. (Foto: Lars Poulsen)
Mesterskabet i Qatar er vigtigt for at holde liv i Laudrups hidtidige præstationer, mener 6'erens fodboldekspert Morten Bruun. (Foto: Lars Poulsen)

Michael Laudrup kunne søndag aften fejre sin første guldmedalje siden han i 2005 første Brøndby til det danske mesterskab, da han vandt det noget mindre prestigiøse fodboldmesterskab i Qatar med Lekhwiya.

Michael Laudrup vandt søndag mesterskabet i Qatar (Foto: AP) Intl. fodbold - 12. apr. 2015 - kl. 19:17 Første guld i 10 år: Laudrup i stor triumf

Titlen markerede samtidig en perfekt slutning på første - og måske sidste sæson - i Qatar-klubben.

For selv om mesterskabet i Qatar ikke er noget, der giver genlyd på den internationale scene, så er titlen vigtig, for at Laudrup kan holde liv i det træner-CV, der har sendt ham fra Danmark til Spanien, Rusland og England.

- Selvfølgelig betyder det noget at vælge en del af verden, hvor fodbolden er så lavt profileret, som den er. Men det er jo ikke et serie 4-hold, han træner, så det vil være arrogant at sige, at det ikke har nogen betydning. Så et stort tillykke til Laudrup, siger 6'erens fodboldekspert Morten Bruun.

- De ting han har været i spil til hidtil, vil han i mindst lige så høj grad være i spil til nu. Det vil til hver en tid være bedre for hans karrieremuligheder, at han er aktiv træner, fremfor at han ligger og kigger op i himlen på en ferie-ø.

FCK er blevet mestre efter 3-1 over Brøndby, og Roy Hodgson får sin obligatoriske lufttur. I dag er han engelsk landstræner. (Foto: Lars Poulsen) Sport og Spil Superligaens træner-legender: Her er de nu

Skulle Michael Laudrup ydermere gå hen og vinde den asiatiske Champions League med Lekhwiya, mener Morten Bruun dog ikke, det vil have ekstra betydning.

- Nej, de klubber, der har øje på Michael Laudrup nu, de har det primært på grund af hans præstationer i Getafe og Swansea. Men du møder jo ikke mange på din vej, der kan forklare, hvordan den asiatiske Champions League fungerer. Og det er heller ikke sådan, at Manchester City sidder og råber 'Hold nu kæft, Laudrup har vundet mesterskabet i Qatar!', men det skader bestemt ikke, og det er vigtigt for at holde liv i hans tidligere præstationer og hans ry og omdømme som person, slutter Morten Bruun.

Se også: Laudrup beslutter sin fremtid i næste måned

Michael Laudrup kan i øvrigt sagtens være på vej væk fra Lekhwiya, før man tror det. Han har udtalt, at han beslutter sin fremtid i maj måned. Desuden blev Belgieren Eric Gerets fyret i maj 2014, efter han havde vundet mesterskabet med klubben.

22 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere