Elkjær begræder klub-konkurs: En trist dag!

Chefen fra Lokeren må erfare, at hans tidligere arbejdsplads gennem seks år er gået konkurs

Preben Elkjær og frue mødte hinanden i Belgien, hvor han brugte sit 21. til sit 26. leveår i Sporting Lokeren. I dag er klubben begæret konkurs. Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix
Preben Elkjær og frue mødte hinanden i Belgien, hvor han brugte sit 21. til sit 26. leveår i Sporting Lokeren. I dag er klubben begæret konkurs. Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix
Følg Fodbold
Følg Udenlandsk fodbold

De klubber, der i forvejen kæmpede med gæld, har ikke fået det lettere af, at fodbold de fleste steder er blevet forbudt.

Et af steder, hvor man endte med at knække nakken på de vanskelige betingelser, er i belgiske Lokeren.

Et navn, der vækker genklang i mange danske fodboldhukommelser, efter det fra slutningen af 70'erne blev synonymt med Preben Elkjær.

'Chefen fra Lokeren' slog fra 1978 til 1984 sine folder i den flanderske klub, som altså blev adressen, han tilbragte den længste del af sin aktive karriere på, og hvor han også traf sin fremtidige hustru Nicole.

Derfor kan en vis grad af sorg da også fornemmes i den reaktion, den danske angrebslegende mandag smed op på sin Twitter-profil.

Konkursen og den medfølgende tvangsnedrykning blev grundet den usædvanlige situation meddelt på Facebook frem for et pressemøde.

- Til min store beklagelse og sorg er jeg nødt til at informere, at vi trods en ihærdig indsats ikke har kunnet tiltrække de nødvendige investorer i tide, lød de bekræftende ord fra Louis de Vries gennem klubbens side.

Lokeren har efter sigende kæmpet for at komme en milliongæld til livs i en længere periode. Det har på det sidste også måttet koste spillerne deres løn, inden håndklædet altså endegyldigt blev kastet i ringen.

Efter sæsonen 18/19 måtte Lokeren en tur ned i næstbedste række, hvorfra man altså nu må indstille sig på at rykke et godt stykke længere ned i rækkerne.

Klubbens to eneste trofæer blev hentet i første halvdel af det netop overståede årti med belgiske pokalsejre i 2012 og 2014.

Klubbens glansperiode vil dog, ikke overraskende, formentlig kunne lokaliseres tilbage i de år, da Preben Elkjær var at finde på holdkortet.

I 1981 opnåede klubben sin bedste placering i ligaen i form af en andenplads bag daværende danske landsholdsspillere Morten Olsen og Kenneth Brylle i Anderlecht.

Sølvmedaljen blev blandt andet hentet hjem med 22 mål fra Elkjærs fod. Over seks sæsoner blev det til 98 ligakasser, før 'den gale mand' skiftede adresse til Verona og Italien, hvor han ikke længere lod sig nøje med sølvmedaljer i ligaen. Og hvor han stadig den dag i dag kan snige sig op på et trecifret antal stemmer ved borgmestervalget.

I den lille belgiske by med godt 41.000 indbyggere skal man nu starte næste sæson i fjerdebedste række.

I Verona er han om muligt i endnu varmere erindring end i Lokeren. Så varmt huskes han, at han for få år siden som bekendt blev æresborger. Foto: PR Foto
I Verona er han om muligt i endnu varmere erindring end i Lokeren. Så varmt huskes han, at han for få år siden som bekendt blev æresborger. Foto: PR Foto
 

Elkjær: Christian skal tænke sig om

Coronakrisen kradser: Arsenal-spillere går ned i løn

Dansk verdensmester har besluttet sig: - Satser på OL

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Støjberg er dansk politiks nye protest-dronning

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind