Engelsk landstræner færdig: Stor mystik bag chok-fyring

Det engelske fodboldforbund er noget kryptiske, når de skal forklare fyringen af kvindelandstræner Mark Sampson

FA-boss Martin Glenn: Derfor fyrede vi Mark Sampson (Video: AP/SNTV)

Det engelske kvindelandshold i fodbold skal have ny træner, efter 34-årige Mark Sampson onsdag aften blev fyret med øjeblikkelig virkning.

Beslutningen blev ifølge Independent taget på baggrund af en rapport om Mark Samsons tid på Bristol Academy fra 2009-2013, hvor han stod for et talentprogram for kvindelige spillere i alderen 16-19 år og samtidig trænede klubbens kvindelige førstehold.

Ifølge det engelske fodboldforbunds (FA) administrerende direktør, Martin Glenn, har Sampson overtrådt de professionelle grænser mellem spiller og træner.

- Det er en problemstilling vedrørende forholdet mellem træner og spillere. Vi har set informationen og besluttet, at opførslen ikke er, hvad vi ønsker fra en ansat i FA, lød det fra Martin Glenn på pressemødet, hvor han desuden afviste, der er være tale om decideret kriminelle forhold.

Fodboldforbundet oplyser ikke yderligere detaljer om det 'problematiske forhold', og derfor er det endnu uvist, hvad Mark Sampson har foretaget sig på kvindeakademiet.

Beskyldes for racisme
Rygterne har længe svirret om Mark Sampson og hans tid på Bristol Academy, men ifølge FA er det først i den nye rapport, at man har fundet grundlag for at afskedige træneren.

Mark Sampson er tidligere blevet beskyldt for racisme og mobning af den engelske angriber Eniola Aluko, men ifølge det engelske fodboldforbund har en uafhængig undersøgelse endnu ikke ført til bevis mod Sampson, og de to sager har ikke noget med hinanden at gøre.

Den 34-årige træner førte det engelske kvindelandshold til semifinalen ved sommerens EM-slutrunde, hvor de blev slået 3-0 af Holland, der senere vandt finalen over Danmark med 4-2.

Det er endnu uvist, hvem der overtager roret fra Sampson.

Foto: AP
Foto: AP
 

De danske fodboldkvinder er blevet en stor tv-succes. Foto: Lars Poulsen Landsholdsfodbold Stor succes: Så mange fulgte kvindernes kamp mod Ungarn
Donna Vekic blev det ufrivillige offer i Nick Kyrgios' nervekrig mod Stan Wawrinka. Foto: AP Tennis Wozniacki-modstander sex-mobbet af 'badboy'