100 millioner: Derfor er Eriksen et røverkøb

Kom an, Özil: 101 millioner kroner har vist sig at være småpenge for Christian Eriksen, der i dag uvægerligt vil blive målt mod Mesut Özil

'Eriksen-sen-sen, he's our number 23. Eriksen-sen-sen, came to play for AVB.

To the left, to the right, he's our midfield dynamite.

When he plays for the Lilywhites, he makes Özil look shite'

White Hart Lane kommer til at runge med al Spurs-tilhængernes opsparede modvilje mod rivalerne få kilometer mod syd, når Premier League atter ruller denne weekend. Og centrum for tilhængernes begejstring bliver med garanti danske Christian Eriksen, der med sin kanon-sæson har tændt håbet om ny storhed.

Christian Eriksen kommer op mod Mesut Özil i en direkte duel mellem to spillere, som uvægerligt bliver målt op mod hinanden.

Eriksens elendige statistik: Har aldrig vundet lokalbrag

For Eriksen og Özil ankom til London med kort tids mellemrum sommeren 2013. Og hvor tyskeren stormede ind fra Real Madrid som en anden hvirvelvind med assists og mål, så er billedet et helt andet i dag.

Det blev nærmest taget med et skuldertræk, at Eriksen sidste weekend scorede et frisparksmål, som han nærmest er ved at udvikle til sit varemærke. Til gengæld vakte det opsigt, at Mesut Özil faktisk var en nøglefi-gur med både oplæg og mål, da Aston Villa blev smadret 5-0.

Eriksen er blevet spilleren, som leverer uge efter uge - hvor Özil er blevet en lidt uforudsigelig karakter, som ikke helt har hypnotiseret Premier League. Det er måske bedst illustreret af optakten til weekendens brag, hvor denne artikels forfatter knapt fik lukket transfervinduet mandag ved midnatstid, før telefonerne begyndte at ringe fra kolleger i England, der skulle have forskellige indgange og vinkler på Kong Christian fra Middelfart.

Eriksens eks-træner nærmer sig QPR-job

Christian Eriksen er i dag, hvad alle forventede Mesut Özil ville være på nuværende tidspunkt. Og så kan det godt være, at tyskeren har fået smadret det meste af sæsonen af en knæskade og først er kommet i gang igen for få uger siden. Men han var altså ikke skadet, da Arsène Wenger i sommer valgte at smide 300 mio. kr. efter Alexis Sánchez fra Barcelona.

På det tidspunkt var Mesut Özils svingende form allerede gået op for Arsenalmanageren.

Se Eriksens mange matchvindermål:

Den spinkle dansker har med sine ni træffere i Premier League allerede matchet Nicklas Bendtner, som den dansker, der har scoret flest mål i en sæson i Premier League-æraen. At det så bare er blevet til én snoldet assist ligner mest af alt en tilfældighed.

Christian Eriksen ligger i top syv over skabte chancer og har skabt næsten lige så mange chancer for Spurs-spillerne, som assist-kongen Cesc Fàbregas har i Chelsea. Spurs-afslutterne er bare ikke nærheden af at matche Chelseas kynisme på Eriksens oplæg.

Og Christian Eriksens indflydelse på Tottenhams optur er bestemt ikke noget som manager Mauricio Pochettino er blind for, da han op til weekendens kamp blev spurgt, om han følte, at Eriksen var på niveau med Cesc Fàbregas og Alexis Sánchez denne sæson, så var svaret: - Indtil videre ja. Christian har potentialet til at nå deres niveau. Og hans bedrifter har indtil nu været fantastiske for holdet, fastslog Pochettino.

At Christian Eriksen på baggrund af sine præstationer dermed bliver nævnt i kategori med spillere, der har kostet en kvart milliard eller mere, gør hans købspris på 101 mio. kr. fra Ajax til intet mindre end et røverkøb.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

En del gerningsmænd synes at gå fri