13 år efter 'pizza-kastet': Nu er mysteriet opklaret

For 13 år siden var Alex Ferguson og Cesc Fàbregas indblandet i en meget mærkværdig situation efter kampen mellem Arsenal og Manchester United, hvor rivaliseringen var på sit højeste

GIGA-brøler: Stakkels Cech spiller Fabregas HELT fri - Chelsea på 3-0

Cesc Fàbregas er en stor profil i Premier League for Chelsea i dag, men for 13 år siden så verden noget anderledes ud for den unge spanier.

I 2004 var Fabregas en meget ung Arsenal-spiller, og han spillede kampen mellem Arsenal og Manchester United for The Gunners i oktober samme år. Arsenal var ubesejret i 49 kampe i træk inden kampen mod United på Old Trafford, men The Gunners endte med at tabe 2-0.

Efter kampen opstod der håndgemæng i spillertunnelen efter en intens kamp, og her fik legendariske Sir. Alex Ferguson en pizza på sig. I mange år har Cesc Fàbregas været anklaget for at være manden bag kastet, men han har aldrig bekræftet det. Efter episoden er kampen fra 2004 blevet omtalt som 'Battle of the Buffet' på grund af det famøse pizzakast.

Alex Ferguson og Cesc Fabregas havde en større kontrovers tilbage i 2004. Foto: Image Sport
Alex Ferguson og Cesc Fabregas havde en større kontrovers tilbage i 2004. Foto: Image Sport
 

Sagen er dog ved at få et afsluttet kapitel, da Cesc Fàbregas i The Late Late Show hos James Corden har indrømmet, at det var ham, som kastede pizzastykket.

- Ja, det var mig, der gjorde det. Lige pludselig hørte jeg nogle stemmer, og jeg tænkte 'Hvad sker der?'. Så jeg gik ud for at tage et stykke af min pizza, og så jeg Sol Campbell, Rio Ferdinand og Martin Keown.... alle skubbede til hinanden. Jeg ville gerne deltage i diskussionen, men jeg vidste ikke hvordan, så jeg kastede bare stykket. Jeg undskylder Sir Alex Ferguson, det var virkelig ikke meningen, siger Cesc Fàbregas i The Late Late Show.

Alex Ferguson selv anede ikke, hvem pizza-kasteren var.

Her følger et uddrag fra Sir Alex' biografi 'Alex Ferguson: My Autobiography'.

I 17 år var Arsenal-manageren Arsene Wenger Fergusons helt store rival. Uden for banen er de efterhånden blevet gode venner, selv om franskmanden ikke ville mødes til en drink efter kampe. 'Pizza-gate' fra 2004 glemmer Ferguson dog aldrig, hvor han fik kastet en pizza efter sig i spillertunnelen efter en kamp mod Arsenal.

Hvem, pizza-kasteren var, ved Ferguson stadig ikke - Cesc Fabregas får skylden af de fleste - men for at gøre ondt værre mellem to managere, hævdede Ruud van Nistelrooy, at Wenger i spillertunnelen var kommet med voldsomme angreb mod United-manageren. Da Ferguson konfronterede Wenger med beskyldningen, stod Arsenal-manageren med 'knyttede næver'.

Nu er altså også Ferguson blevet klogere...

Cesc Fàbregas spillede 212 kampe for Arsenal, og han tørnede ud for klubben fra 2003 til 2011.

Se også: Wenger tilbudt job i United: Derfor var svaret nej

Se også: Vilde scener: Her laver tv-dommer kæmpe brøler

Mafiaen har placeret sig solidt på La Curva Sud. Med billetter fra Juventus' ledelse. Foto: All Over Sport og Spil Mafiaen spiller sammen med Juventus

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen