14 år i storklub - venter stadig på sin debut

Todd Kane har ventet det  meste af sit liv, men drømmer stadig om en  karriere i Chelsea

Todd Kane venter stadig på chancen i Chelsea. (Foto: All Over Press)
Todd Kane venter stadig på chancen i Chelsea. (Foto: All Over Press)

De har begge været på kontrakt hos en af Premier leagues største klubber siden drengeårene og har efternavnet til fælles.

Men her hører lighederne mellem Harry og Todd Kane også op.

Førstnævnte har været i Tottenham siden han var 10 gammel. Her gik turen over lejeaftaler med Leyton Orient, Millwall, Norwich og Leicester, inden han omsider fik sit gennembrud hos Spurs.

Se også: Trofæ-tørke gør ondt: Chelsea-stjerne udelukker ikke afsked

Men hvor Harry Kane for længst har spillet sig ind i startopstillingen på det engelske landshold og aktuelt indtager førstepladsen på topscorerlisten i engelsk fodbolds bedste række, så lader gennembruddet stadig vente på sig for navnebror Todd.

Han kom i stald hos Chelsea tilbage i 2002, hvor han blot var syv år gammel. 14 år senere er han stadig ejet af de engelske mestre, selvom han fortsat venter længselsfuldt på sin debut for London-klubben.

I 2012 troede Kane, at drømmen var ved at blive til virkelighed, da han var i truppen til den største kamp af dem alle, Champions League-finalen mod Bayern München.

Det blev dog ikke engang til en plads på bænken, og nu er han parkeret i hollandske NEC Nijmegen som en af Chelseas 34 udlejede spillere. Her jagter han fortsat drømmen, og ifølge Daily Mirror har han i denne sæson imponeret så meget i sine 27 kampe, at klubber i både England og Holland er blevet opmærksomme på de evner, der indtil videre ikke har rakt til spilletid i Chelsea.

Se også: Chelsea forhandler med Dortmund om Hummels

Trods 14 år i venteposition vil han dog hellere forfølge den spinkle mulighed for en karriere på Stamford Bridge, end han vil forsøge sig et andet sted.

- Jeg har været i klubben, siden jeg var syv år gammel, og hvis jeg havde fået min chance uden at tage den, så havde jeg været den første til at sige, 'okay, jeg tager et andet sted hen. Men jeg har altså fået nogle fantastiske lejeaftaler. Jeg håber, at jeg får chancen under den nye Chelsea-træner til sommer, siger Todd Kane, som har været forbi Preston North End, Bristol City, Blackburn og Nottingham Forest, inden turen gik til Holland.

Andreas Christensen måtte til Tyskland for at få spilletid. (Foto: AP)
Andreas Christensen måtte til Tyskland for at få spilletid. (Foto: AP)
 

Todd Kane er som beskrevet blot en af mange talenter, som Chelsea vælger at hente blot for at sende dem på græs andetsteds. En praksis, der er blevet heftigt kritiseret i England, men ikke af Kane.

- Jeg har lært så meget i min tid hos Chelsea. Jeg taler med folk i klubben hele tiden og får råd af de andre spillere. Chelseas system er fantastisk og jeg fortryder ikke noget. Jeg nærmer mig 100 seniorkampe, og det har været godt for mig. Samtidig er man nødt til at være realistisk og indse, at det kun er en eller to unge spillere, der får chancen i en klub hos Chelsea, siger Todd Kane, der ser på Manchester Uniteds Marcus Rashford med en lille snert af jalousi.

John Terry har altid været en lederskikkelse. Men dur han som træner? Og er der mulighed for, at han ender på Vestegnen? (Foto: AP) Brøndby - 15. mar. 2016 - kl. 21:10 Bruun om Terry-rygter: Englændere aner ikke, hvem Brøndby er

Han gik direkte fra ungdomsholdet til førsteholdet og har med scoringer mod FCM, Arsenal og Manchester City sikret sig et sensationelt gennembrud i denne sæson.

- Lad os være ærlige. Marcus Rashford fik sin chance i United, fordi den faldt ned i skødet på ham. Han er en fantastisk spiller, men man skal også bruge lidt held, lyder det fra Todd Kane, der troede, at hans tid var kommet, da han i 2012 var med i finaletruppen mod Bayern i Champions League.

- Jeg var med i truppen på grund af skader og karantæner. Hverken jeg eller min familie vil glemme, at vi var på spillerhotellet før kampen. Festen, busparaden og den måde, vi vandt på, var vidunderlig. Og jeg troede, at jeg var tæt på gennembruddet i Chelsea, siger Todd Kane, der også er oppe mod hårde odds.

Således er Ruben Loftus-Cheek den eneste fra Chelsea-akademiet, der optræder i Premier League, mens eksempel danske Andreas Christensen finpudser talentet i tyske Borussia Mönchengladbach.

Til sammenligning er navnebroren Harry Kane pt. en af hele seks spillere af egen avl i Tottenham, der i denne sæson har fået spilletid i den bedste række.

Se også: Costa risikerer karantæne for 'Suárez-bid'

Se alle Costas PL-skandaler her:

9 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere