Ærlig Eriksen: Stadig et stykke til Laudrup

Den danske Premier League-stjerne drømmer om at sparke Tottenham i Champions League

Christian Eriksen og Tottenham jagter stadig en CL-billet. (Foto: AP)
Christian Eriksen og Tottenham jagter stadig en CL-billet. (Foto: AP)

Hvis det lykkes DBU og Spillerforeningen at nå til enighed om en ny aftale, så runder Christian Eriksen landskamp nummer 50 mod USA i Aarhus på onsdag.

Noget af en bedrift af den blot 23-årige midtbanespiller, der siden debuten i rødt og hvidt for fem år siden igen og igen er blevet sammenlignet med ikonet over dem alle, Michael Laudrup.

Han har allerede flere landskampe end Lekhwiya-træneren havde i samme alder, men Eriksen erkender, at der stadig er et stykke vej, før der for alvor er bund i den sammeligning.

Christian Eriksen har banet vejen for HurriKanes succes, mener den tidligere Tottenham-manager Tim Sherwood. (Foto: PA) Premier League Eriksen får kredit for Kanes gennembrud

- Jeg skal stadig opnå en smule, hvis jeg skal nå Laudrup, men vi må se om nogle år, siger Tottenham-stjernen til Daily Telegraph, hvor han lufter sit håb om, at han sammen med Spurs kan spille sig ind i det forjættede Champions League-land efter en række sæsoner med lunkne indsatser i Europa League.

Se Christian Eriksen skyde med løst krudt mod QPR:

- Alle, der har spillet Champions League ved, at det er en helt anden følelse. Lige nu sidder du foran fjernsynet og ser det, og så taler du om det næste dag. 'Så du det?' Der var en stor forskel på at se det og på at spille det. Du havde chancen for at spille med. Du hørte sangen, når du løb på banen. Du havde atmosfæren og fansene. Det hele var bare mere spændende. Det giver dig sådan et 'boost' at spille Champions League, erkender Christian Eriksen.

Christian Eriksen løber og løber for Tottenham (Foto: AP) Premier League I Top 10: Så meget løber Christian Eriksen

Men Tottenham har ikke været med, siden det blev til et kvartfinale-nederlag til Real Madrid i 2011. I stedet har London-klubben været tvunget til at 'nøjes' med at spille med i 'lillebroren' Europa League.

- Der er en masse rejser i Europa League, og det er en dag senere, inden du skal spille i weekenden. Selvfølgelig er trupper så store, at det ikke burde være et problem. Men det er det nok alligevel, fordi der er så mange flere kampe, hvis du skal kvalificere dig. Du har kampe i steder som Kiev eller endnu længere væk, mens de store hold i Champions League som regel er lige rundt om hjørnet. Men for mig personligt vil jeg gerne spille Europa League, hvis jeg ikke kan spille Champions League. For der er en chance for at komme med i Champions League, hvis du vinder Europa League.

I denne sæson sluttede Christian Eriksen og Tottenhams Europa League-eventyr i sekstendedelsfinalen mod Fiorentina, og hvis drømmene om CL-bold på White Hart Lane i næste sæson overhovedet skal have ben at gå på, kræver det til en begyndelse tre point, når bundholdet Leicester lørdag eftermiddag gæster det nordlige London.

Tottenhams Harry Kane er for anden måned blevet kåret som månedens spiller i Premier League (Foto: AP) Premier League Eriksens holdkammerat med sjælden bedrift

17 kommentarer
Vis kommentarer