Agent før overraskende PL-debut: Han går ikke i panik

Alt tyder på, at 23-årige Jakob Haugaard får de sidste syv kampe for Stoke med blandt andet spektakulære besøg på Anfield og Ethihad

Jakob Haugaard står forrest i Stoke før de sidste syv kampe i Premier League (Foto: Allover Press)
Jakob Haugaard står forrest i Stoke før de sidste syv kampe i Premier League (Foto: Allover Press)
Følg Fodbold
Følg Udenlandsk fodbold
Følg Engelsk fodbold
Følg Premier League

Mens fans af både England og Stoke begræder målmand Jack Butlands brud på ankelen, som holder ham ude af sommerens EM-slutrunde, bliver hans skade med meget stor sandsynlighed den helt store chance for en ung dansker.

23-årige Jakob Haugaard står nemlig på spring til at hoppe ind i buret for Stoke i lørdagens hjemmekamp mod Swansea på lørdag. Dermed vil den tidligere FC Midtjylland-keeper få sin debut i Premier League efter to tidligere kampe i FA Cup.

Skal man tro lokale Stoke Sentinel, er der nemlig ingen tvivl om målmands-hierarkiet i klubben, som også råder over 39-årige Shay Given. Ireren vred om på knæet i oktober og er ifølge avisen endnu ikke helt på toppen.

- Det er selvfølgelig superærgerligt for Butland, især med en slutrunde forude. Og jeg ved da også, at Jakob er ked af det på hans vegne, fordi de er blevet ret gode venner.

- Men sådan er vilkårene jo i fodbold, og det giver Jakob mulighed for at vise sig frem, ligesom det er fin erfaring at hente indtil den dag, hvor han forhåbentlig skal afløse Butland mere permanent, siger danskerens agent Michael Steensgaard.

Med det sidste sigter han til, at Stoke nok ikke på sigt kan holde på stortalentet, der kom til skade under Englands 3-2 triumf i Tyskland lørdag aften.

England jubler efter super-sejr: Er der stadig plads til Rooney?

Umiddelbart ligger det til, at Haugaard kan hente erfaring i de resterende syv ligakampe, heriblandt i krævende og spektakulære udekampe mod Liverpool og Manchester City.

Danskeren har hidtil hentet britisk erfaring via to FA Cup kampe mod Doncaster og Crystal Palace.

- Han skal dog ikke kigge for langt frem, for så vil det være for svært at holde fokus. Han skal tage en kamp ad gangen, mener Steensgaard, der selv er tidligere topmålmand.

- Men Jakob er en ret cool fyr, der ikke går i panik, og jeg er i tæt dialog med klubben, som er godt tilfredse med hans udvikling.

Mark Hughes’ mandskab ligger aktuelt på en ottendeplads i Premier League og har ambitioner om at kravle det lille trin op, der giver deltagelse i Europa League.

Spillerne har haft påskefri men møder til træning i Stoke tirsdag.

En total forvandling: Her er Premier Leagues nye kæledægge

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+