Annonce:
Annonce:

Agent i mystisk dobbeltrolle: FIFA undersøger Pogba-transfer

Der er muligvis foregået svindel i stor stil i forbindelse med den rekord-dyre transfer af Paul Pogba til Manchester United. Spillerens agent skal have tjent stort på salget fra begge klubber. Derfor undersøger FIFA nu sagen

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Premier League

Der er måske foregået smuds i forbindelse med verdensrekordtransferen af Paul Pogba fra Juventus til Manchester United i sommer. Her blev franskmanden solgt for latterlige 105 millioner euro -  eller hvad der svarer til 780 millioner kroner.

Men nu undersøger FIFA angiveligt den handel. For noget tyder på, at den ikke blev gennemført på helt lovlig vis. Det skriver Politiken, som har fået adgang til en række dokumenter om transferen fra whistleblower-organisationen Football Leaks.

Ifølge Politiken har Pogbas stjerneangent Mino Raiola samlet tjent mere end 300 millioner kroner på transferen, da han har fungeret i en dobbeltrolle for både Juventus og Manchester United. Her har han angiveligt haft til opgave at hype spilleren og presse prisen i vejret på ham, så summen kunne blive så høj som muligt.

Annonce:

Dokumenter afslører således, at Raiola i marts 2015 aftalte med Juventus at 'gennemføre aktiviteter, som vil resultere i en højere værdi af spilleren'.

Det skulle for eksempel foregå på den måde, at agenten skulle skabe en hype omkring Pogba i pressen, så der opstod en decideret budkrig om franskmanden, skriver Politiken blandt andet.

Scorede millioner fra klubberne
Mediet mener at vide, at Juventus gav Raiola mere end 200 millioner kroner for at sælge spilleren, mens Manchester United betalte ham godt 165 millioner kroner for at sikre 'De Røde Djævle' en kontrakt med Pogba. Angiveligt kendte United ikke til Juventus' rolle og aflønning af Raiola.

Dermed havde Raiola ifølge dokumenterne en dobbeltrolle i transferen.  

Mandag aften oplyste AFP på Twitter, at FIFA nu åbner en sag om Pogba-handlen.

AFP - Pogba-transfer

Ifølge The Guardian har en unavngiven kilde sagt, at FIFA agter at undersøge Pogba-transferen, men det er endnu uklart, hvad det præcise grundlag for undersøgelsen er.

Annonce:

Mediet skriver, at en agent i visse tilfælde har tilladelse til at repræsentere alle tre parter (spiller, sælger og køber), selvom det skulle vise sig at være sandt, at Raiola i handelen har modtaget penge fra begge klubber.

United har allerede kommenteret sagen i en pressemeddelelse:

- Vi kommenterer ikke individuelle kontrakter. FIFA har været i besiddelse af dokumenterne, siden transferen blev gennemført i august.

Advokaterne til Raiola oplyser over for Politiken, at han ikke har pligt til eller et ønske om at tale om fortrolige sager med et medie.

Se Pogbas bedste assist til Zlatan-scoringer her:

Her kalder Mølby Pogba et af de største flops - hør hvorfor:

Ekstra Bladets sportschef analyserer Paul Pogba: 
Elsker Pogba spillet eller livsstilen?

Zlatans monsterløn i United afsløret: Inklusiv den utrolige målbonus

Middlesbrough færdig i Premier League: 'Dette er mit livs lavpunkt'

Se Zlatan på krykker: Nu vil lægerne forske i hans knæ

Chelsea-stjerne vinder endnu en hæderspris

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Fra i dag skal hun kaldes for Sylteminister
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: