Annonce:
Annonce:

Agger raser: 'Katastrofe'

Den tidligere landsholdsanfører er stor VAR-modstander

Foto: Jens Dresling/Polfoto
Foto: Jens Dresling/Polfoto
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Premier League

VAR har igen stjålet dagsordenen i engelsk fodbold, og det har fået den tidligere landsholdsstjerne Daniel Agger til tasterne.

Han er langt fra fan af Video Assistant Referee, der i disse dage har tiltrukket sig ufattelig meget opmærksomhed i den engelske Premier League, bl.a. med en række papirstynde offside-kendelser.

Agger var glad for at spille, mens VAR stadig var ude af billedet.

- Jeg har været heldig at spille det skønne spil uden VAR. Det er efter min mening blevet en katastrofe, skriver han og pointerer, at det hjalp hans egen hjerteklub i det engelske, Liverpool.

- Bare spil det forbandede spil.

Samtidig har han ledsaget sit tweet med et billede fra VM 2012, hvor han egen fod var lige langt nok oppe at flyve. Billedet stammer fra 1-0-sejren mod hollænderne i gruppespillet i Ukraine, og han og Robin van Persie havde flere dueller.

Annonce:

Daværende landstræner Morten Olsen argumenterede for, at angriberen skulle have haft rødt kort for sine udfald mod Agger.

Magtdemonstration! Holdet som ingen kan slå

VAR ødelægger glæden

Fire holdninger om Video Assistant Referee.

Pep Guardiola, manager for Manchester City.

- Hver weekend er et stort rod. Forhåbentlig vil det være bedre i næste sæson, siger han om VAR efter Manchester Citys sejr på 2-0 mod Sheffield United.

 

Arve Hjelseth, idrætssociolog ved Norges teknisk-naturvidenskabelige universitet, NTNU:

- VAR ødelægger den del af spontaniteten, der er knyttet til at glæde eller ærgre sig over scoringer. Fordi en ganske betydelig andel af scoringer vil blive tjekket.

- Det vil på sigt påvirke den spontane og euforiske jubel ved scoringer, fordi man altid jubler med et lille forbehold, siger Arve Hjelseth.

 

Claus Amondsen, formand for De Danske Roligans:

- Selv jeg som ærkefodboldfan kan dog godt forstå, at det er vigtigt, at man får de rigtige kendelser.

- Der er sgu da ikke noget værre, end når dommeren selv står efter kampen og erkender, at det var noget skidt, siger Claus Amondsen.

 

Lars Søndergaard, landstræner for fodboldkvinderne.

- Det fungerer ikke. Hvis man ser Premier League og nogle af de ting, der bliver dømt, så sker der virkelig nogle fejl, mener Lars Søndergaard.

- Hvis man sidder som menig tilskuer, fjerner det begejstringen ved fodbold, hvis man hele tiden skal sidde og vente på en VAR-dommer. Om der er mål eller ej.

- Hvis VAR kan gøre fodbolden mere retfærdig, skal man selvfølgelig bruge det. Men på den anden side fungerer det ikke i øjeblikket, for der er simpelthen for mange fejl, mener han.

I kampen mellem Wolves og Liverpool scorede Pedro Neto for det undertippede hold, men der blev dømt offside, hvilket ikke behagede gæsterne.

Wolverhampton-manager Nuno Espírito Santo nægtede efterfølgende at gå ind i VAR-debatten, men hans ikke-svar sagde det meste.

VAR er kommet til Premier League i denne sæson og bliver en del af Superligaen efter sommeren.

Fodboldstjerne viser vanvittig hovedskade

West Ham går tilbage til en fuser: Hyrer Moyes igen

Vildt sports-år i vente: Her er den billigste tv-løsning

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er farligt at leve, du kan dø af det
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: