Alex Ferguson ramt af hjerneblødning

Manchester United-legenden er lørdag blevet haste-opereret, bekræfter klubben

Alex Ferguson fotograferet i januar i år.
Alex Ferguson fotograferet i januar i år.

Sir Alex Ferguson er i al hast blevet indlagt og er allerede lørdag aften blevet opereret for en hjerneblødning. Det bekræfter Manchester United nu over for nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge klubben er operationen gået godt, men Alex Ferguson har brug for at blive overvåget tæt.

De britiske medier betegner den 76-årige Alex Fergusons tilstand som alvorlig.

Alex Ferguson hilser på Arsene Wenger, der for nylig blev hyldet i forbindelse med en kamp mellem United og Arsenal. Foto: Jon Super/AP
Alex Ferguson hilser på Arsene Wenger, der for nylig blev hyldet i forbindelse med en kamp mellem United og Arsenal. Foto: Jon Super/AP

Alex Ferguson var manager for Manchester United fra 1986 til 2013 og vandt i den periode Premier League ikke færre end 13 gange. Han blev sidste søndag set på vip-pladserne, da United mødte Arsenal, og Alex Ferguson havde en samtale med den afgående Arsenal-manager Arsene Wenger, der blev hyldet i forbindelse med sit snarlige stop.

Alex Ferguson har vundet mange svære kampe - nu står han formentlig over for den sværeste af dem alle.

Den tidligere United-bomber og Southampton-manager Mark Hughes, der vandt to Premier League-titler under Ferguson, siger til BBC:

- Jeg hørte nogle rygter og håbede, det ikke var sandt. Jeg ønsker ham alt det bedste.

- Forløbet er gået rigtig godt, men han har brug for en periode med intensiv pleje for at optimere genoptræningen. Familien har bedt om, at deres privatliv bliver respekteret, oplyser klubben i en udtalelse.

Ifølge Reuters var Fergusons søn, Darren, der er manager i Doncaster Rovers, fraværende, da holdet spillede kamp lørdag. Årsagen blev angivet til at være personlig og familiær, og da startede de første rygter, der siden blev til en løbeild.

Alex Ferguson, der også har titel af Sir, er den mest succesrige manager i Manchester Uniteds historie.

Den 76-årige skotte vandt et hav af titler i sin tid i klubben, hvor han to gange vandt Champions League og sikrede United hele 13 mesterskaber. I alt lyder scoren på 38 titler i tiden som United-manager.

Før det var han blandt andre manager for den skotske klub Aberdeen.

The Times skriver, at Sir Alex Ferguson allerede fredag blev hentet af en ambulance i sit hjem i Cheshire, efter han torsdag over for venner havde klaget over, at han følte sig voldsomt utilpas.

Ifølge The Times blev han hentet af en ambulance kl ni fredag formiddag og kørt til hospitalet Macclesfield. Senere på dagen blev han med politi-eskorte overført til Salford Royal, hvor han nu skal overvinde hjerneblødningen og den pludselige operation.

United-anfører Michael Carrick udtrykker på twitter sin bestyrtelse over Fergusons alvorlige sygdom og operation:

- Alle mine tanker og bønner er med ham og familien. Be strong boss!

Se også: United slår Arsenal i Wenger-hyldest på Old Trafford

Se også: Slappe United storfloppede mod oprykkere

Se også: United-legende i pinlig nedtur: - Jeg er nærmest chokeret

27 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere