Antonio Conte er ny cheftræner i Tottenham

Tottenham Hotspur har ansat den italienske træner Antonio Conte, efter de mandag fyrede Nuno Espírito Santo

Det bliver den tidligere Chelsea- og Inter-træner Antonio Conte, der overtager jobbet som cheftræner i Premier League-klubben Tottenham Hotspur.

Det oplyser klubben på sin hjemmeside.

Antonio Conte, der i sidste sæson førte Christian Eriksens Inter til det italienske mesterskab, har tidligere haft succes i Premier League, hvor han både vandt Premier League og FA Cup'en i de to sæsoner, han tilbragte i klubben.

Tottenham har givet Conte en kontrakt, der strækker sig frem til sommeren 2023, og italieneren ser frem til at starte.

- Jeg er ekstremt glad for at være tilbage i jobbet som træner, og specielt i en Premier League klub, der har store ambitioner, fortæller Conte.

Tottenhams sportsdirektør, Fabio Paratici er også yderst tilfreds med ansættelsen af Conte.

- Vi er glade for at kunne præsentere Antonio i klubben. Hans tidligere arbejde taler for sig selv, og han har masser erfaring både fra England og Italien. Jeg kender Antonios kvaliteter, og jeg glæder mig til at se ham arbejde sammen med vores dygtige gruppe af spillere, forklarer Fabio Paratici.

Antonio Conte bliver den fjerde træner, der tidligere har været i spidsen for Chelsea og derefter bliver cheftræner i Tottenham. De tre foregående har været Glenn Hoddle, Andre Villas-Boas og senest Jose Mourinho.

Hverken Hoddle, der som spiller var et stort Tottenham-ikon, Villas-Boas eller Mourinho havde stor succes i Tottenham og blev alle tre fyret.

Tottenhams danske profil, Pierre Emile Højbjerg, kan derfor se frem til at spille under Antonio Conte, der også var træner for Andreas Christensen i Chelsea.

Tottenham fyrede Nuno Espírito Santo mandag ovenpå weekendens 0-3 nederlag til Manchester United.

London klubben befinder sig aktuelt på niendepladsen i den engelske Premier League, på trods af at holdet gjorde rent bord i de første tre kampe.

Nuno Santo nåede kun at stå i spidsen for Tottenham i godt fire måneder før han fik sparket. Foto: TONY OBRIEN/Ritzau Scanpix
Nuno Santo nåede kun at stå i spidsen for Tottenham i godt fire måneder før han fik sparket. Foto: TONY OBRIEN/Ritzau Scanpix

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

De står tilbage og ligner idioter