Arsenal-fiasko: Var det virkelig guldfavoritterne?

Petr Cech droppede i premieren, og hvem skal score Arsenals mål? Karim Benzema lurer i kulissen

Petr Cech og Arsenal dummede sig i Premier League-premieren (Foto: PA)
Petr Cech og Arsenal dummede sig i Premier League-premieren (Foto: PA)

15. maj 2016 er det ifølge mange Premier League-eksperter Arsenal, der skal have overrakt trofæet for den første Premier League-titel siden 2004. En målmand i verdensklasse er hentet ind i form af Chelseas solide tjekke Petr Cech, men åbningsnederlaget på 0-2 søndag mod West Ham viser, at problemerne ikke er løst med købet af tjekken.

West Ham havde to forsøg på mål i de første 70 minutter, og Petr Cech lukkede to mål ind og lignede i begge situationer mere en gammel mand end en verdensstjerne på vej mod en titel. 

Fremad banen var Arsenal  farlige på dødbolde, når tårnhøje og langsomme Per Mertesacker var med fremme, og Aaron Ramsey havde et hug på overliggeren efter en halv time, men det var ikke meget, at den franske frontløber Olivier Giroud kom frem til i 0-2-nederlaget. Der var for mange indlæg og for lidt småspil, og Giroud afsluttede over og ved siden af, når han endelig fik chancen.

Se også: Vild fair play: Gav sejren væk med vilje

Måske har den tidligere Arsenal-stjerne Thierry Henry ret, når han peger på, at Arsenal behøver noget andet i angrebet, og at et indkøb af Real Madrids Karim Benzema er, hvad der skal til for at blive en seriøs titelkandidat.

- Jeg respekterer Thierry Henry for hans fodboldviden, men det kan ikke sættes så matematisk op som det. Vi skal udvikle vores kollektive spil og være mindre afhængig af en mand, der skal score alle målene, siger Wenger.

Franskmanden har fuld tiltro til sine offensive folk, selvom man ikke siden Robin van Persie i 2012 har haft en spiller, der har scoret mere end 16 liga-mål.

- Olivier Giroud ville ikke have været langt fra 20 mål sidste år, hvis han havde spillet hele sidste sæson, og det samme med Theo Walcott. Alex Oxlade-Chamberlain bør have en ambition om at score 10 mål, og Alexis Sanchez kan også score, siger Wenger.

Se også: Arnesen slår til: Køber stort ind før Brøndby

Søndag havde Wenger både Giroud og Oxlade-Chamberlain med fra start, men franskmanden løb meget offside, mens Oxlade-Chamberlain havde en enkelt suveræn dribletur, men mål gav det ikke.

Theo Walcott og Alexis Sanchez startede på bænken, men kom begge ind i anden halvleg. På det tidspunkt var Arsenal allerede bagud med 0-2. Cheikhou Kouyate headede 1-0 i nettet efter et frispark, hvor Petr Cech kom til at se dum ud, fordi backlinien ikke kunne holde offside-linien. Kort efter kom han også for langsomt ned til et langskud fra Mauro Zarate, og så endte det 2-0 til West Ham, der slog Arsenal for første gang siden 2007.

Se West Hams 2-0-mål, hvor Petr Cech også lignede en gammel mand:

23 kommentarer
Vis kommentarer