Arsenal-manager mistænker tidligere spillere for dopingmisbrug

Arsene Wenger mener, at han har stået over for mange spillere, som, han tror, har benyttet sig af doping

Arsene Wenger tror ikke, at fodbolden kan se sig fri for at være ramt af dopingmisbrug. (Foto: AP
Arsene Wenger tror ikke, at fodbolden kan se sig fri for at være ramt af dopingmisbrug. (Foto: AP

Arsene Wenger frygter, at fodboldverdenen også kan have et dopingproblem, efter at mange atletikstjerner de seneste uger er blevet dømt for at have forbrudt sig mod loven på den front. Det fremgår i et interview med den franske sportsavis L'Equipe.

Han påpeger selv, at han har stået over for mange spillere i løbet af sin karriere, som han mistænker for at have brugt præstationsfremmende midler.

Wenger henviser blandt andet til en specifik episode i denne sæson, hvor Dinamo Zagrebs Arijan Ademi blev testet positiv i den kamp, hvor de vandt over Arsenal.

Skandaleramt Diack trækker sig fra toppost

Arsenal-manageren kan blankt afvise, at han i løbet af sin 30 år lange trænerkarriere har beordret sine spillere til at tage doping. Men han tror, at der er findes mange flere tilfælde, som endnu ikke er blevet offentliggjort.

Af samme grund håber han på, at der i fremtiden vil blive foretaget flere dopingtests for at komme eventuelle problemer til livs.

- Helt ærligt, så synes jeg ikke, vi tager nok dopingprøver. Det er meget svært for mig at tro på, at man har 740 spillere med til et VM, og der aldrig er en eneste, der bliver taget for doping, siger Wenger til L'Equipe.

- Jeg har spurgt Geneve om det mange gange (om flere dopingtests, red.). Jeg håber ikke, vi har et stort problem med doping, men vi bliver nødt til at finde ud af det.

Super-Sara om russerdoping: Vi vidste, vi blev snydt