Arsenal-teenager med første PL-mål: Schmeichel under pres

Med en scoring var 19-årige Alex Iwobi med til at holde liv i Arsenals drømme om et engelsk mesterskab, da Everton blev slået 2-0

Arsenal-jubel i sekunderne efter at 19-årige Alex Iwobi har bragt London-holdet foran. Gæsterne fordoblede senere deres føring til slutresultatet 2-0 mod Everton. (Foto: PA Photos)
Arsenal-jubel i sekunderne efter at 19-årige Alex Iwobi har bragt London-holdet foran. Gæsterne fordoblede senere deres føring til slutresultatet 2-0 mod Everton. (Foto: PA Photos)

Arsenal fik tiltrængt oprejsning og pustet liv i optimismen igen, da det lørdag blev til en 2-0-sejr ude over Everton i Premier League.

Dermed nåede Arsenal op på 55 point på tredjepladsen i ligaen, hvor der i første omgang er tre point op til Tottenham og otte point op til førerholdet Leicester.

Alle har spillet 30 kampe, og Leicester møder senere lørdag Crystal Palace, mens Tottenham søndag skal op imod Bournemouth.

Arsenal var elles presset inden opgøret med blot en enkelt sejr i otte kampe.

I FA Cuppen blev Arsenal ekspederet ud for nylig med nederlag til Watford hjemme, og i ugens løb var det FC Barcelona, der sendte Arsenal ud af Champions League, før der spilles kvartfinaler.

Manager Arsène Wenger havde også inden kampen nævnt, at denne sæson kan blive den første i hans regeringsperiode, hvor Arsenal risikerer at ende udenfor de fire øverste i Premier League.

Et nederlag til Everton ville have betydet, at der var 14 point op til førerholdet, og Everton på udebane er typisk ikke nogen nem modstander, selv om klubben ligger i midterfeltet i ligaen.

Wenger kunne dog satse på, at Everton har sit fokus på FA Cuppen, hvor Chelsea blev sendt ud, og hvor Everton er i semifinalen.

Kampen var en åben slagudveksling fra start, og efter blot seks minutter slog gæsterne til. Efter et mønsterangreb spillede Alexis Sanchez Danny Welbeck helt fri, og Arsenal-angriberen rundede Joel Robles i Everton-målet og bragte gæsterne foran 1-0.

Der er kun plads til den ene i Randers, og Christian Keller lader sig ikke drive væk. Randers FC - 19. mar. 2016 - kl. 14:36 Superligaens kærligheds-drama er nået til England

Hector Bellerin og Arsenal fik tre point mod Everton og holder sig dermed inde i mesterskabskampen. (Foto: AP)
Hector Bellerin og Arsenal fik tre point mod Everton og holder sig dermed inde i mesterskabskampen. (Foto: AP)

Første halvleg var hektisk, ti minutter før tid følte Alexis Sánchez sig bortdømt for et straffespark, og kort før pausen slog Arsenal til igen. En lang pasning sendte Alex Iwobi afsted, og den 19-årige nigerianer afsluttede sikkert til en 2-0-føring.

Everton havde brug for pausen, og hjemmeholdets fans summede af utilfredshed i en første halvleg, hvor Arsenal havde fundet det gode spil frem både offensivt og defensivt.

Arsenal-målmand David Ospina fik en ordentlig tur, da han blev ramt af en glidende Romelu Lukaku og måtte behandles i flere minutter.

Efterfølgende intensiverede Everton presset mod Arsenal-målet, men Arsenals defensiv fik reddet stormen af.

Olivier Giroud havde bolden i nettet til 3-0 med otte minutter igen, men han begik frispark i situationen, og scoringen blev annulleret.

Arsenal holdt føringen og kontrollerede kampen i anden halvleg og holder sig inde i mesterskabskampen.

Se også: Christian Eriksen går glip af pris

Se Alex Iwobis første Premier League-mål i tv-klippet øverst i artiklen.

2 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere