Arsenal ydmyger United: Fyr ikke Wenger alligevel

Arsenals 3-0-sejr mod Manchester United slettede flere rekorder, og så kan Arsene Wenger fejre 19-års-jubilæet på vej mod guldet

Arsenal ydmygede Manchester United (Foto: AP)
Arsenal ydmygede Manchester United (Foto: AP)

Arsene Wengers opførsel de seneste dage har vist, at han har været en presset mand. Trusler om at udvandre fra pressemøder ligner ikke den franske gentleman.

Men for de Arsenal-fans, der gerne ser Arsene Wenger fyret efter næsten 19 år på posten og har kørt kampagnen #WengerOut, så var søndagens kamp på Emirates Stadium mod Manchester United nok en forfærdelig oplevelse.

Væk var det usle spil og den tamme stemning fra midtugens Champions League-skuffelse mod Olympiakos, og der blev sunget så højt af glæde, at den skadede Laurent Koscielnys børn måtte holde sig for ørerne på tilskuerpladserne.

Og der var en grund til jublen blandt Arsenal-fansene. Hjemmeholdet tillod første gang gæsterne at have bolden, efter uret havde passeret 10 minutter, og på det tidspunkt var Arsenal for længst foran 2-0.

En sprudlende Mesut Özil skruede op for farten og lagde op til Alexis Sanchez' lækre hælscoring efter fem minutter, og minuttet efter gjorde han det selv til 2-0.

United sejler: Se Özils 2-0-mål:

Blot en enkelt gang tidligere i Premier League-historien har United lukket to mål ind så tidligt. Det var helt tilbage i 1992 mod Sheffield Wednesday.

Men Arsenal var ikke færdige med at prygle gæsterne, og efter 20 minutter slog Alexis Sanchez til igen, da han trak på tværs af feltet og med stor kraft bankede bolden op i målhjørnet til 3-0.

Det er første gang nogensinde, at United har lukket tre mål ind på kun 20 minutter, og det var første gang siden 2001, at Arsenal scorede tre gange mod United.

Arsenal storspillede de første 20 minutter og det meste af første halvleg (Foto: AP)
Arsenal storspillede de første 20 minutter og det meste af første halvleg (Foto: AP)
 

Intet fungerede for United, der manglede den fanden-i-voldskhed, der ellers kendetegner dem, og igen var stjernen Wayne Rooney kun en skygge af sig selv, mens den mod Wolfsburg forrygende Juan Mata pludselig var uden glans.

Arsenal havde langt mere fart i holdet både centralt og på kanterne og udnyttede nemt, at offensivspilleren Ashley Young som venstre back var totalt fejlplaceret.

Begge United-backer hev gule kort inden for den første halve time, og en løbestærk Aaron Ramsey og Walcott var tættere på 4-0 og 5-0 inden pausen, end United var på reducering, selvom Uniteds nye stjerne Anthony Martial i en enkelt situation testede Arsenals keeper.

Men Petr Cech viste klassen, men viste nok også, hvorfor han også burde have stået midtugens Champions League-kamp.

Til anden halvlegs start foretog Louis van Gaal to udskiftninger, men selvom det gav kæmpe overvægt i boldbesiddelse, så var Arsenal tættere på 4-0 med et forsøg på overliggeren, og Arsenal kunne via olé-fodbold glæde sig over den første liga-sejr mod United siden 2011.

Arsene Wengers tropper har ligesom United nu kun to point op til førende Manchester City, og kan de spille som mod United, så ligner de for alvor den mesterskabsfavorit, de blev gjort til inden sæsonen, mens Arsene Wenger nu har pustet fyringsspøgelset videre til José Mourinho inden landsholdspausen, og 12. oktober kan han med sindsro fejre 19-års-jubilæet som Arsenal-manager.

Se Alexis Sanchez' lækre 3-0-mål her:

30 kommentarer
Vis kommentarer