Cazorla revser Arsenal: Vi mangler vindermentalitet

Spanieren, der for nylig forlængede sin kontrakt, efterlyser en anden attitude hos spillerne og handlekraft på transfermarkedet

Santi Cazorla vil så gerne vinde titler med Arsenal, men der skal forandringer til i klubben, før det sker, mener han (Foto: AP)
Santi Cazorla vil så gerne vinde titler med Arsenal, men der skal forandringer til i klubben, før det sker, mener han (Foto: AP)

Santi Cazorla giver sine holdkammerater lidt at tænke over, før de i aften løber ind til semifinalen i FA Cup’en mod Wigan. En turnering, der er sidste skud i bøssen, hvis Arsenal skal hente en titel i år – den første siden 2005.

- Vi har ingen vindermentalitet, mener den 29-årige spanier i et åbenhjertigt interview med Sport360, en daglig sportsavis med hovedsæde i Abu Dhabi.

- Vi er nødt til at tro mere på os selv. Nogle gange kan man få den uvane ikke at fighte, men det har vi ikke råd til. Nederlaget til Stoke gjorde det af med os. Du kan ikke tabe til Stoke, hvis du vil være mester.

Se også: Podolski: Wigan er chanceløse

Santi Cazorla har lige forlænget sin kontrakt med Arsenal. Men noget kunne tyde på, at han er kommet lidt i tvivl.

- Jeg kom til Arsenal for at vinde trofæer. Alle spillere vil vinde titler, og det er mange år siden her i klubben. Hvis det ikke sker, så kigger jeg efter at få den chance et nyt sted.

- Jeg ønsker ikke at smække døre, og jeg har kontrakt med Arsenal i to år mere. Når jeg er 31, vil jeg evaluere og vælge den bedste mulighed, og jeg ville med glæde vende tilbage til Spanien, siger han og efterlyser handlekraft på transfermarkedet.

- Arsenal har alt at vinde. Klubben har historie, infrastruktur, et fantastisk stadion og store spillere. Men vi er nødt til at være bedre i de store øjeblikke, og hente de bedste spillere, for gør du ikke det, så kommer du let til at halte efter andre.

- Det er det, der gør forskellen i andre klubber. City henter Fernandiho og Negredo. Manchester United køber en Van Persie eller en Mata. Arsenal ved, hvad de mangler i næste sæson, men det er næsten umuligt at vinde en titel, hvis du ikke gør disse ting.

Se også: Ny stor Eriksen-ros: Han bliver ENDNU bedre

Manager Arsene Wenger brød ellers Arsenals transferrekord sidste sommer, da han hentede Mesut Özil for 42,5 millioner pund i Real Madrid.

- Han har haft det svært. Da han kom til London, gjorde han det fantastisk, og folk forventede det højeste niveau i hver kamp. Men da hans præstationer dalede, led holdet. Jeg ved, at artikler i Spanien har berørt ham. Vi skal vise vise ham tillid og hengivenhed, siger Cazorla, der gerne ser klubben hente endnu en profil i Madrid.

- Jeg har sagt til Iker Casillas, at jeg gerne så ham i Arsenal, men indtil videre har han bare spurgt nysgerrigt til mine oplevelser i England. Hans situation er kompliceret, men han skal jo tage en beslutning, siger han om målmanden, der kun får spilletid i Champions League.

Se også: Wenger kæmper for at holde på stjernerne

Aaron Ramsey starter for første gang inde efter sit lange skadesfravær, fordi Mathieu Flamini er i karantæne i jagten på Arsenals første trofæ i ni år. Og med fjerdepladsen i ligaen i pludselig fare kan det også blive billetten til Europa næste år.

-Men jeg vil ikke prioritere, for det vigtigste er, at vi reagerer godt oven på præstationen mod Everton, hvor man kunne se, at vi har mistet noget selvtillid, siger Arsene Wenger, der har stor respekt for Wigan, de regerende pokalmestre:

- De har slået City, endda i Manchester, så vi har stor respekt.

Pokalsemifinalen fløjtes i gang klokken 18.07.

Se også: Arsenal: Derfor har Bendtner været i Danmark

0 kommentarer
Vis kommentarer