TV: Arsenal og City delte i superkamp

Fire herlige mål og tryk på kedlerne kendetegnede lørdagens tidlige Premier League-kamp

Per Mertesacker og Sergio Agüero i nærkamp. (Foto: AP)
Per Mertesacker og Sergio Agüero i nærkamp. (Foto: AP)

Lørdagen blev skudt i gang med noget af et brag på Emirates Stadium i London, hvor Arsenal og Manchester City spillede 2-2 i en kamp, der havde stort set alting, en fodboldkamp kan indeholde.

Og frem til de allersidste sekunder havde de cirka 60.000 tilskuere en fest, fordi det bølgede frem og tilbage mellem to hold, der ville have det hele og først til sidst stillede sig tilfredse med et enkelt point.

Agüero bringer City foran

Sergio Agüero bragte gæsterne foran efter 28 minutter, inden Jack Wilshere og Alexis Sánchez med to perler vendte billedet halvvejs inde i 2. halvleg. Endelig sikrede Martin Demichelis det ene point for City med sit hovedstød syv minutter før tid.

Et resultat begge hold til syvende og sidst nok er tilfredse med. Ganske vist havde både Pellegrini og Wenger sejren inde for rækkevidde, men netop derfor var nederlaget også frygtelig tæt på for begge managere.

I slutminutterne var City tættest på at smide det hele, da City ramte stolpen to gange.

Arsenal åbnede opgøret bedst og mest aggressivt. Der var som ventet plads til nyindkøbte Danny Welbeck i startopstillingen. Han fik en fin debut med flere gode aktioner og var sågar meget tæt på at bringe Arsenal foran i begyndelsen af kampen. Afslutningen tog dog stolpen.

Store huller i Arsenals venstre side
Det skulle dog blive Agüero, der blev første målscorer, da han ved forreste stolpe prikkede Jesús Navas' flade indlæg i mål bag Wojciech Szczesny. Navas havde stormet igennem i højre side, hvor han pludselig havde et par tønder land uden modstand. Derfor var det let for ham at levere et perfekt indlæg.

Scoringen dæmpede i den grad gemytterne på Emirates. Og City fandt ud af at bruge Arsenals svage venstre forsvarsside, hvilket David Silva kort tid efter burde have udnyttet til en scoring mere.

Arsenal holdt dog til pausen og fik bedre fat i 2. halvleg, hvor Jack Wilshere trak rundt om Gaël Clichy i højre side af feltet efter 64 minutter, hvorefter han sluttede af med at vippe bolden elegant over Joe Hart til en fortjent udligning.

Lækkert mål af Wilshere

Og Arsenal ville have det hele, hvilket blev illustreret på mest forrygende facon, da Alexis Sánchez 10 minutter senere modtog bolden bagest i feltet - fra en veloplagt Wilshere i øvrigt, hvor han resolut klappede til den i luften og sendte den over i hjørnet - uden chance for Hart.

Klassemål.

Det blev dog kun til et enkelt point, da Martin Demichelis steg til vejrs og headede udligningen i mål.

1 af 3 
2 af 3 
3 af 3 Per Mertesacker og Sergio Agüero i nærkamp. (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer