Taler ud om Bendtner-fight otte år efter: Her var, hvad der skete

Efter otte år har William Gallas endelig fået mulighed for at tale om episoden, hvor han skilte Nicklas Bendtner og Emmanuel Adebayor ad

Følg Fodbold
Følg Premier League
Følg Arsenal

Nicklas Bendtner fik en skalle af en holdkammerat, og danskerens næseben havde fået en flænge og måtte lukkes sammen, mens trøjen var fyldt med blod.

Episoden er otte gammel, men det er stadig noget, der tales om i England, og nu er der kommet nye detaljer i sagen, hvor de daværende Arsenal-angribere Nicklas Bendtner og Emmanuel Adebayor kom op at toppes på banen, og det altså selvom de spillede på samme hold.

DU KAN SE EPISODEN I TOPPEN AF ARTIKLEN

Forsvarsspilleren William Gallas var nemlig manden, der skilte de to kamphaner ad og tog diskussionen med Bendtner, men det gjorde blot danskeren endnu mere ophidset, og på tv-billederne ligner det, at han med fagter og ord sviner Gallas til.

- Det er godt, at der bliver spurgt til det, så vi kan få styr på, hvad der skete. Vi fandt billeder på nettet, der indikerer, at der var en fight, men det var ikke, hvad der skete. Bendtner havde en fight med Adebayor, og jeg skilte dem ad, siger Gallas nu til L'Equipe.

- Bendtner pegede på sit ansigt og sagde: 'Så du, hvad han gjorde ved mig? Og jeg svarede, at det ikke var noget, man løser på banen. Så jeg havde virkelig ikke noget med det at gøre, siger Gallas.

http://dev010.eb-dev.lp.jppol.dk:82/migrator/ws/publication/ekstrabladet.dk/resource/binary/387810

Det sagde Bendtner for ti år siden: Interviewet han (ikke) fortryder

Rivalerne fra Tottenham vandt kampen med 5-1, og dengang det skete, kunne The Sun afsløre, at Adebayor også havde provokeret Bendtner verbalt i kampen i en situation, hvor danskeren ikke afleverede bolden.

- Jeg er på banen, fordi du er lort! skulle stjernen Adebayor have sagt med henvisning til, at han var blevet skiftet ind på det reservespækkede Arsenal-hold, fordi det så sort ud.

Da Adebayor og Bendtner røg i infight var stillingen da også allerede 4-1 til Tottenham, og danskeren havde lavet selvmål.

Kort efter episoden tilbage i 2008 fangede Ekstra Bladet Bendtners far og agent, Thomas Bendtner.

- Det er beklageligt, at en spiller som Adebayor går på banen uden hjernen, ikke? At han lader den blive derhjemme. Og nu er det ikke første gang, han har gjort det, sagde Thomas Bendtner dengang og håbede, at Adebayor blev straffet.

Se tv-klippet, hvor Bendtner diskuterer benhårdt med Gallas efter Adebayor-fighten, i tv-playeren over artiklen

Arsene Wenger var imidlertid hurtig til at slå fast, at han ikke havde set episoden, og så skete der ikke mere efter kampen, der var Tottenhams første sejr mod Arsenal i otte år.

- Vi er begge passionerede spillere for klubben, og sommetider kan det være en ulempe. Det var en fejl. Vi er nødt til at fokusere på de kommende kampe og stole på truppens sammenhold, udtalte danskeren efter episoden, mens Adebayor undskyldte.

Siden har Tottenham vundet flere gange, mens Bendtner via ophold i Juventus og Wolfsburg er landet i Nottingham Forest. Både Emmanuel Adebayor og William Gallas har siden Arsenal-tiden været forbi rivalerne fra Tottenham.

10.6323199y.jpg

52539799.jpg 

Seks år siden i sidste uge: Her scorer Bendtner mod Manchester City:

Her er ti andre eksempler på holdkammerater, der er fjender:
Kammerater i krig: Når venner bliver fjender

Og her er årsagen til, at Bendtner pludselig endte i Nottingham Forest:
Kom helt tæt på: Derfor havnede Bendtner i Forest

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind