De Gea nu på landsholdet: United har forandret mig

Manchester Uniteds førstemålmand føler, klubben har gjort ham til en bedre spiller og et bedre menneske

Den spanske målmand David De Gea er lykkelig for sit skifte til Manchester United.

Den talentfulde spanske keeper blev hentet af United-manager Alex Ferguson i sommeren 2011, og efter halvandet års intens kamp om pladsen med danske Anders Lindegaard har De Gea sat sig tungt på posten mellem stængerne i storklubben.

I en sådan grad, at han nu også er vurderet god nok til en plads i Spaniens landsholdstrup, som han er en del af i disse dage forud for VM-kvalifikationskampene mod Finland fredag og Frankrig tirsdag.

De Gea selv mener, at han både er blevet et bedre menneske og en bedre målmand efter sit skifte fra Atlético Madrid til Manchester United for knap to år siden.

- Det er min anden sæson i England, og det har forandret mig både som person og som fodboldspiller, siger han til de spanske journalister i landsholdslejren.

Læs også:

Se også: Manchester United tæt på mesterskabet

I lang tid var kritikken af De Gea hård i England. United betalte en - for en målmand - rekordstor sum penge for spanieren, men han leverede ikke varen fra dag et. Drop - usikkerhed - og til tider sat af til fordel for mere erfarne Anders Lindegaard.

Men Lindegaard blev skadet, De Gea trådte i karakter, og nu er der ingen tvivl om hierarkiet i United.

Meget sigende er det da også, at De Gea for første gang er udtaget til det spanske landshold samtidig med, at Morten Olsen helt har set bort fra Lindegaard i den danske landsholdslejr, hvor man lige nu forbereder sig på kampene mod Tjekkiet og Bulgarien.

De Gea får næppe spilletid, han ligner en gardering for Barcelonas Victor Valdes, mens Real Madrids Iker Casillas er ude med en håndskade.

De nye kolleger på det spanske landshold har taget godt imod den nye dreng i klassen.

- Det er gruppe herlige mennesker. Jeg har det godt, og holdet har taget imod mig med åbne arme, siger David De Gea.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere