Skandale-kendelse: Laudrup snydt

Swansea fik kort før tid helt fejlagtigt underkendt en scoring mod West Bromwich, og så endte det med et 2-1-nederlag i opgøret mod West Bromwich Albion

Lukaku (th.) scorede og brændte straffespark, da West Bromwich Albion slog Swansea 2-1 (Foto: PA / John Walton)
Lukaku (th.) scorede og brændte straffespark, da West Bromwich Albion slog Swansea 2-1 (Foto: PA / John Walton)

Det startede godt, men sluttede skidt.

Swansea var på udebane foran 1-0 mod West Bromwich Albion, men efter en 2. halvleg, der tilhørte hjemmeholdet, endte det med et kontroversielt 1-2-nederlag til Michael Laudrups walisiske tropper. Dermed dumper Swansea en plads tilbage i Premier League-tabellen og indtager nu 9. pladsen.

Luke Moore bragte Swansea foran på hovedstød, men farlige Romelu Lukaku fik udlignet umiddelbart inden pausen, og efter times spil blev Swanseas Jonathan de Guzman matchvinder for West Bromwich, da han fik headet bolden ind i nakken og lavede selvmål. Swansea burde have fået et point med hjem til det walisiske, men fik kort før tid fejlagtigt underkendt en scoring.

Læs også:

Se også: Kollega roser Laudrup

Swansea startede ellers kampen på The Hawthorns bedst og havde et klart boldmæssigt overtag.

Allerede i det 6. minut fik topscorer Michu en mulighed i feltet, men sparkede over mål, og de Guzman manglede også den afgørende præcision, da han et par minutter senere sendte et frispark forbi.

Halvlegens største chance tilfaldt Michu i det 20. minut efter en angreb, der var lige til en instruktions-dvd på træneruddannelsen.

Swansea erobrede bolden ved eget felt, og efter en række kvikke, præcise afleveringer var den spanske angriber pludselig fri i West Bromwich Albion-feltet. Den slags muligheder har han med stor sikkerhed forvandlet til mål i denne sæson, men denne gang sendte han bolden på den forkerte side af stolpen.

Læs pgså:

Se også: Laudrup: Fokus, drenge!

West Bromwich havde ikke meget at byde på rent offensivt, og det var ganske fortjent, at Swansea i det 33. minut kom foran. Med ryggen til mål headede Luke Moore flot bolden forbi Ben Foster og scorede dermed for anden weekend i træk.

Scoringen vækkede hjemmeholdet, og fem minutter før pausen fik Lukaku udlignet, da han brugte sin fysik til at presse sig foran Garry Monk og sendte et indlæg fladt ind bag Michel Vorm i Swansea-målet.

West Bromwich lagde fra starten af 2. halvleg meget mere energi ind i kampen, og det skabte straks et par halve chancer til James Morrison, men Vorm klarede.

Det gjorde han også i det 56. minut, da Romelu Lukaku fik chancen fra straffesparkspletten. Waynes Routledge var både en smule klodset og smule uheldig i duellen med Morrison, men blev reddet af sin hollandske målmand. Vorm kastede sig til højre og klarede Lukakus halvsvage straffespark.

Læs mere:

Se også: Laudrup: Derfor blev jeg

Det var dog en stakket frist, for fem minutter senere fik Birmingham-klubben bolden i nettet. McAuley steg godt til vejrs efter et hjørnespark. Rangel fik i første omgang headet hans afslutning væk på selve målstregen, mens clearingen ramte Jonathan de Guzman i nakken og røg i mål.

West Bromwich Albion fastholdt overtaget i 2. halvleg, men Swansea burde alligevel have haft et point.

Fire minutter før tid sendte indskiftede Lamah bolden ind bag Foster, men scoringen blev nærmest skandaløst underkendt for offside. Det forstod Michael Laudrup ikke meget af, og det forstår man godt!

Lamah modtog bolden fra West Bromwichs McAuley, der fuldstændig kiksede sin clearing, men han og hjemmeholdet blev altså reddet af et flag, der aldrig skulle have været i vejret, og et fløjt, der aldrig skulle have lydt, fordi Lamah ikke var offside.

Resultater fra 29. spillerunde i Premier League:

Norwich-Southampton 0-0.

Tilskuere: 26.783.

Reading-Aston Villa 1-2 (1-2).

1-0 Nathan Baker (32. minut/selvmål). 1-1 Christian Benteke (33. minut). 1-2 Gabriel Agbonlahor (45. minut).

Tilskuere: 24.102.

QPR-Sunderland 3-1 (1-1).

0-1 Steven Fletcher (20. minut). 1-1 Loic Rémy (30. minut). 2-1 Andros Townsend (70. minut). 3-1 Jermaine Jenas (90. minut).

Tilskuere: 18.169.

WBA-Swansea 2-1 (1-1).

0-1 Luke Moore (33. minut). 1-1 Romelu Lukaku (40. minut). 2-1 Jonathan de Guzman (61. minut/selvmål).

Tilskuere: 24.832.

Newcastle-Stoke 2-1 (0-0).

0-1 Jonathan Walters (67. minut/str.). 1-1 Yohan Cabaye (73. minut). 2-1 Papiss Cisse (90. minut).

Tilskuere: 50.703.

Liverpool-Tottenham 3-2 (1-1).

1-0 Luis Suarez (21. minut). 1-1 Jan Vertonghen (45. minut). 1-2 Jake Livermore (53. minut). 2-2 Stewart Downing (66. minut). 3-2 Steven Gerrard (82. minut/str.).

Tilskuere: 44.752.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere