Lucky Laudrup: Swansea vandt efter Newcastle-koks

Luke Moore blev matchvinder fem minutter før tid og sikrede waliserne en 1-0-sejr hjemme på Liberty Stadium

Swansea og Wayne Routledge (t.v.) vandt 1-0 hjemme over Newcastle (Foto PA)
Swansea og Wayne Routledge (t.v.) vandt 1-0 hjemme over Newcastle (Foto PA)

Succesen fortsætter for Michael Laudrup i Swansea.

Hjemme på Liberty Stadium besejrede waliserne Newcastle med 1-0, og klubbens danske manager viste igen, at han har en god og heldig hånd, når han skifter ind. For det var indskiftede Luke Moore, der fem minutter før tid sikrede sejren med sit første sæsonmål i Premier League.

Han udnyttede et ordentligt koks i Newcastle-forsvaret og sendte sikkert bolden forbi Elliot og sikrede Swansea tre point i en kamp, hvor de ellers kun havde fortjent et enkelt.

Det var ikke tømmermændsfodbold, men lad det være sagt med det samme: Swansea er set bedre!

De nykårede Liga Cup-vindere var i 2. halvleg i problemer mod Newcastle, men slog altså til da det gjaldt og er nu helt oppe på 7. pladsen i Premier League.

Læs også:

Se også: Laudrup afviser ikke et skifte

Swansea skulle lige bruge de første minutter på at få pokalfesten ud af benene, men forkælede derefter hjemmepublikummet på et solbeskinnet Liberty Stadium med ganske fornuftig fodbold i 1. halvleg. Også selv om målene udeblev.

Særligt spanske Pablo Hernandez virkede i godt humør, men waliserne havde problemer med at skabe de helt store muligheder i åbent spil mod et Newcastle-hold, der spillede mere med musklerne end med bolden. Swanseas største chancer før pausen kom begge efter frispark.

I det 9. minut fik topscorer Michu smart dirigeret et indlæg videre til Ashley Williams, der tæt under mål ikke fik ordentligt træf på bolden. Den var alligevel på vej i netmaskerne, men Steven Taylor fik kastet sig og sparket væk på selve mållinjen. Williams forsvarskollega, anfører Garry Monk, fik det andet store Swansea-tilbud syv minutter før pausen.

Han kunne uhindret stige til vejrs efter et frispark, men hans hovedstød savnede præcision og endte over mål. Newcastle formåede ikke for alvor at true Michael Vorms mål i 1. halvleg. Nordenglænderne fik fremtvunget en del hjørnespark, men den hollandske keeper blev ikke tvunget til store redninger.

Læs også:

Se også: Laudrup: Det må ikke stoppe her

Newcastle havde da også nok at gøre med at stoppe Swanseas kombinationsspil og måtte flere gange tage ulovlige midler i brug. Cabaye og Tioté fik begge advarsler for grove frispark, og det var et noget frustreret Swansea-mandskab, der gik til pause efter den hårdhændede behandling.

Kun to minutter inde i 2. halvleg fik hjemmeholdets Angel Rangel en stor mulighed for at bringe sit hold foran, men Elliot viste gode reflekser i Newcastle-målet, og hans holdkammerater vågnede efter den redning. Pludselig var det gæsterne, der var bedst og skabte chancer.

Papiss Cissé høvlede over i det 56. minut, Gouffran misbrugte to minutter senere efter et gennemspillet angreb, og Cabayes langskud midt i halvlegen havde fortjent en bedre skæbne. Swansea-målmand Michael Vorm fik dog lige nøjagtig det yderste af neglene på franskmandens forsøg og vippet det på overliggeren.

Læs også:

Se også: Japansk hattrick i ny United-sejr

Den hollandske målmand diskede op med endnu en flot redning, da Sissoko med små tyve minutter fyrede af, og det trak op til en Newcastle-scoring. Men Swansea kæmpede sig tilbage, og indskiftede Ki fik ti minutter før chancen. Hans forsøg endte dog lige på Elliot.

Så viste Luke Moore noget større koldblodighed, da italienske Santon fuldstændig kiksede sin clearing og forærede matchvinderrollen til den indskiftede angriber.

Fortjent? Muligvis ikke, men hvem husker det, når regnskabet gøres op i maj.

[[

Weekendens resultater i Premier League:

Southampton-QPR 1-2 (1-1).

0-1 Loic Rémy (14. minut). 1-1 Gaston Ramirez (45. minut). 1-2 Jay Bothroyd (77. minut).

Tilskuere: 31.728.

Chelsea-WBA 1-0 (1-0).

1-0 Demba Ba (28. minut).

Tilskuere: 41.548.

Man. Utd-Norwich 4-0 (1-0).

1-0 Shinji Kagawa (45. minut). 2-0 Shinji Kagawa (76. minut). 3-0 Shinji Kagawa (83. minut). 4-0 Wayne Rooney (90. minut).

Tilskuere: 75.586.

Everton-Reading 3-1 (1-0).

1-0 Marouane Fellaini (42. minut). 2-0 Steven Pienaar (59. minut). 3-0 Kevin Mirallas (66. minut). 3-1 Hal Robson-Kanu (84. minut).

Tilskuere: 35.244.

Stoke-West Ham 0-1 (0-1).

0-1 Jack Collison (45. minut).

Tilskuere: 22.690.

Sunderland-Fulham 2-2 (1-2).

0-1 Dimitar Berbatov (16. minut/str.). 0-2 Sascha Riether (35. minut). 1-2 Craig Gardner (37. minut/str.). 2-2 Stephane Sessegnon (70. minut).

Tilskuere: 39.312.

Swansea-Newcastle 1-0 (0-0).

1-0 Luke Moore (85. minut).

Tilskuere: 20.405.

Wigan-Liverpool 0-4 (0-3).

0-1 Stewart Downing (2. minut). 0-2 Luis Suarez (18. minut). 0-3 Luis Suarez (34. minut). 0-4 Luis Suarez (49. minut).

Tilskuere: 19.000.

Tottenham-Arsenal 2-1 (2-0).

1-0 Gareth Bale (37. minut). 2-0 Aaron Lennon (39. minut). 2-1 Per Mertesacker (51. minut).

Tilskuere: 36.170.

]]
0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere