Vennerne jubler over Laudrup

Danish Dynamite: Tidligere landsholdskammerater blandt gratulanterne efter Laudrups Cup-triumf

Preben Elkjær har altid været glad for Michael Laudrup. Her glæder se sig sammen over Elkjærs 3-2-scoring mod Belgien, der ved EM i 1984 gav en danske semifinaleplads. (Foto: Finn Frandsen)
Preben Elkjær har altid været glad for Michael Laudrup. Her glæder se sig sammen over Elkjærs 3-2-scoring mod Belgien, der ved EM i 1984 gav en danske semifinaleplads. (Foto: Finn Frandsen)

Fodboldmiljøet i Wales koger over efter Swanseas triumf i Liga Cup’en, og især den danske manager, Michael Laudrup, får mange roser med på vejen for sin evne til at tage et relativt upåagtet hold fra anonymitetens rækker og helt op til de mandskaber, der bjærger pokaler hjem.

Men også herhjemme strømmer gratulationerne imod Swansea-manageren, hvis succes langtfra er gået hen over hovedet på flere af hans gamle landsholdskammerater.

Læs også:

Se også: Efter finale-triumf: Laudrup forgyldes

Preben Elkjær, Laudrups gamle angrebsmakker fra de glade dynamitdage i 1980’erne, glæder sig over sin landsmands store succes i det britiske.

- Som dansker kan man ikke glæde sig nok over, når der er landsmænd, der gør det godt i det store udland, og Michaels succes med Swansea, som han for første gang i klubbens historie fører frem til et af de store trofæer, vil jeg gerne ønske ham mange gange tillykke med.

- Han er kommet til en klub, der ikke er forvænt med den store succes, og nu er de allerede kvalificeret til næste sæsons europæiske fodbold. Det er da fantastisk, siger Preben Elkjær efter Swanseas 5-0-triumf mod Bradford.

Erfaring er nøgleordet

Også Lars Olsen, der var central forsvarer på landsholdet fra slutningen af 1980’erne og frem, hylder Michael Laudrup efter finalesejren på Wembley.

Læs også:

Se også: Laudrup nedtoner spillerkonflikt

Europamester Olsen har aldrig været i tvivl om, at Laudrup kunne gå hele vejen i sin trænerkarriere, hvis han ellers var interesseret.

- Som spiller udstrålede Michael Laudrup overskud, ro, overblik og masser af erfaring. Kvaliteter, han har taget med sig i trænergerningen.

- Michael har efterhånden været træner en del år i flere lande, og erfaring er helt klart et nøgleord, når man skal beskrive hans succes.

- Uden at jeg skal gøre mig klog på, om han har haft de samme muligheder for at sammensætte holdet i hans andre klubber, må man konstatere, at han i Swansea virkelig har fået holdet til at fungere, siger Lars Olsen.

Læs meget mere om Michael Laudrup og Swanseas pokaltriumf i Ekstra Bladet mandag

1 af 2 Lars Olsen fik adskillige landskampe sammen med Michael Laudrup. Men de to mødte også i hver sin ende af banen. Som her da Lars Olsen med Basel gæster Laudrups Real Madrid. (Foto: Jørgen Sperling)
2 af 2 Preben Elkjær har altid været glad for Michael Laudrup. Her glæder se sig sammen over Elkjærs 3-2-scoring mod Belgien, der ved EM i 1984 gav en danske semifinaleplads. (Foto: Finn Frandsen)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere