Laudrup sender Swansea i drømmeland

Swansea vinder sit første store trofæ siden grundlæggelsen for 100 år siden

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Michael Laudrups aktier på den internationale manager-børs fortsætter med at stige med raketfart, efter han i eftermiddags førte Swansea til en drømmetriumf i Capital One Cup-finalen mod Bradford.

En kamp, der blev lige nøjagtig så ensidig, som danskeren på forhånd havde drømt om.

5-0 var et meget sigende facit - og den største finaletriumf i turneringens historie.

Se også:

Se også: Tøsefornærmet Laudrup-spiller ville ikke juble

Swansea havde stort set haft bolden hele det første kvarter. Men første gang miniputterne fra Bradford vovede sig frem, blev de grumme afstraffet.

Swansea brød angrebet lige foran eget felt, og sekunder senere var de på sejrskurs, da Michu snedigt afsluttede mellem benene på Nahki Wells, så keeper Matt Duke så bolden sent og parerede den lige ud til vævre Nathan Dyer, der kunne prikke 1-0 scoringen ind.

Michael Laudrup knyttede næverne på sidelinjen, og glædede sig over den tidlige scoring, der gav ro og udryddede de katastrofale konsekvenser, som en Bradford-scoring ville udløse.

De kløgtigt spillende walisere udnyttede fornemt, at Wembleys bane er markant større end den bane, som Bradford er vant til at benytte på Valley Parade.

Og Laudrup kunne glæde sig over, at de dumme frispark og hjørnespark blev undgået. Således gik Bradford til pause uden at have haft én eneste afslutning - eller hjørnespark for den sags skyld.

Se mere:

Se også: 'Swansea udspiller Bradford brutalt'

På det tidspunkt var kampen i realiteten afgjort, da Michu efter 39 minutter atter var skarp og sendte 2-0 scoringen ind.

Det var allerede ved halvtid klart, at det ville kræve noget nær et kollektivt kollaps grundet sygdom i Swansea-truppen, hvis klubben skulle gå glip af den første store pokal i klubbens 100 årige historie.

Bradford kom ud med lidt mere initiativ efter pausen, men opblomstringen varede kort, da Nathan Dyer for anden gang scorede til 3-0.

Dermed var det game over for Bradford, der blev reduceret til ti mand, da keeper Matt Duke blev udvist for at begå straffespark mod Jonathan de Guzman. Hollænderen eksekverede selv i en situation, hvor Nathan Dyer gerne ville have haft muligheden for at notere tre mål.

I overtiden satte Swansea streg under dominansen, da Jonathan de Guzman scorede sit andet mål i en finale, hvor Swanseas overlegenhed var så stor, at Bradfords farverige tilhængere til sidst måtte nøjes med at juble over at vinde et hjørnespark.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere