Chelsea banket på plads

29-årige Yaya Touré matchvinder for Manchester City mod Chelsea. Frank Lampard brændte straffespark for Chelsea

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Manchester City-Chelsea 2-0 (0-0)

Efter tre kampe uden sejre i Premier League rejste Manchester City sig. Rejste så højt, at Chelsea blev sat tilbage i den direkte kamp om andenpladsen.

Syv point er der nu mellem de to hold. Havde Chelsea vundet, var afstanden minimeret til et enkelt point.

Målscorer til 1-0 blev 29-årige Yaya Touré. Det er ikke mere end få dage siden, at den afrikanske stjerne fra Elfenbenskysten erklærede, at han pønser på at slutte karrieren i Manchester City og med scoringen til 1-0 efter 63 minutter viste han, at han er værd at satse på.

Kampens bedste spiller Citys David Silva satte opspillet i scene ved kvikt at holde på bolden i feltet og ligeså kvikt spille den hen til kølige Yaya Touré. Fikst satte han tre Chelsea-forsvarere af for derefter at placere bolden i fjerneste målhjørne uden for Joe Harts rækkevidde.

At indskiftede Carlos Tevez øgede til 2-0 kort før tid, var at betragte som et ekstra søm i en kamp, hvor hammeren gennem samtlige 90 minutter lå i støvlerne på Manchester City.

Forinden… Hold da op, hvor det gispede i tilskuerne på Etihad Stadium, da City-keeper Joe Hart uden diskussion fældede senegalesiske Demba Ba i straffesparksfeltet kort ind i anden halvleg. Klar til at skyde stod Frank Lampard. Klar til at fejre sit Chelsea-mål nummer 200, men Joe Hart gjorde skaden god igen, da han som en panter sprang ud til stolpen og reddede den ellers udmærkede afslutning. Fodboldsportens største chance blev brændt og med den måske også Chelsea mulighed for at slutte sæsonen på andenpladsen.

Ingen af de to hold viste i første halvleg den målfarlighed, som skal til, hvis miraklet om at indhente Manchester United skal indfries. Med kun 11 kampe tilbage skal den fight vist kæmpes på det teoretiske plan. Men hvor var der meget fight i Manchester City i bestræbelserne på at udbygge forspringet på andenpladsen til Chelsea. Og hold da op, hvor var det en nydelse at iagttage spanske David Silvas offensive aktioner.

Chancer til Chelsea i første halvleg? Åh, et enkelt hovedstød i den semi-farlige kategori. Og ellers intet i 45 minutter, hvor mestrene med fysisk overskud og vel også ditto mental kraft kvaste Chelseas bestræbelser på at træde ind i kampen.

Uafgjort ved pausen var nådigt sluppet i en hektisk opskruet affære. Agüero hed City-spilleren med mest grund til ærgrelse. To gange valgte den argentinske landsholdsspiller den forkerte løsning, da han var lige på nippet til at drøne igennem til afslutning i fri position.

Afsluttet fik unge serbiske Matija Nastasic, men hovedstødet nappede Petr Cech. Den tjekkiske keeper gjorde sin pligt.

Men med nederlaget må Chelsea sande, at duellen i de resterende runder kommer til at handle om at fastholde positionen i Top 4.

Mesterskabet havner hos Manchester United, mens sidste års mester, Manchester City, efter al sandsynlighed må 'nøjes' med andenpladsen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere