Annonce:
Annonce:

Laudrups hovedbrud inden finalen

Bradford har kun et håb for at vinde finalen mod Swansea - at kampen skal afgøres på straffespark

Michael Laudrup vil ikke skænke en straffesparksafgørelse særlig opmærksomhed inden finalen. (Foto: Corbis)
Michael Laudrup vil ikke skænke en straffesparksafgørelse særlig opmærksomhed inden finalen. (Foto: Corbis)
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Premier League

SWANSEA (Ekstra Bladet): Swansea er så store favoritter til at snuppe klubbens første store pokal på søndag, at der er bred enighed om, at underhundene Bradford kun har ét håb - straffesparksafgørelse.

Og den udsigt efterlader Michael Laudrup med noget af et hovedbrud. For han har endnu til gode at se sine spilleres evner i den disciplin.

35 kampe har Michael Laudrup set sine spillere i siden premieren. Og NUL står straffesparkstælleren på.

Læg dertil, at angriberen Danny Graham lukkede testkampene op mod sæsonen med at score på straffespark mod VfB Stuttgart. Samme Graham er nu i Sunderland.

Øh... hvem sparker?
Da Swansea for to år siden spillede sig i Premier League ved at slå Reading 4-2 på Wembley, så skulle der undervejs to straffespark til. De blev omsat af Scott Sinclair –han er nu havnet i storklubben Manchester City.

Annonce:

Så Michael Laudrup starter helt på bar bund.

– Jamen, jeg ved faktisk ikke hvem der skal sparke de straffespark, ler midtbaneslideren Leon Britton, da spørgsmålet kommer op.

– Og det er ikke bare noget, jeg siger. Hvis vi fik et straffespark i næste Premier League-kamp, ville jeg ikke ane, hvem der skulle eksekvere, siger han og tilføjer:

– Men mon ikke det vil blive Michu eller sådan noget, funderer han.

Et mentalt spil
Michael Laudrup slår fast, at han ikke ønsker at skænke en straffesparks-afgørelse særlig opmærksomhed før den store kamp i morgen.

Heller ikke selv om naboerne fra Cardiff netop kollapsede i afgørelsen fra 11 meter sidste sæson mod Liverpool. Og heller ikke selv om Bradford har en formidabel succesrate i præcis straffesparkskonkurrencer.

Holdet har vundet de seneste ni gange, de har været oppe i netop den disciplin. Alene på vejen mod finalen har de triumferet to gange på den facon.

Annonce:

– Det kan godt være, at jeg tager fejl her. Men jeg har den teori, at straffesparksafgørelser ikke er noget, der kan trænes, siger Michael Laudrup.

– Det er i så høj grad et mentalt, psykologisk spil, der foregår, og det kan man bare ikke forberede sig på.

Jeg ved, hvordan det er
– En spiller kan sparke 50 straffespark ind i træk til træning. Når han tager den tur op til straffesparkspletten, så vil målet bare blive mindre og mindre, mens målmanden bliver større og større, siger den danske Swansea-manager.

– Jeg har selv prøvet det. Jeg ved alt om, hvordan det er. Men det skal dog ikke hindre, at vi sparker lidt straffespark til træning, inden det bliver søndag, siger Michael Laudrup.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
En formand, der gør, hvad der bliver sagt
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: