Nu koster Laudrup 44 millioner

Michael Laudrups værdi stiger med raketfart i kraft af successen i Swansea

Michael Laudrup høster masser af succes i Swansea. (Foto: AP)
Michael Laudrup høster masser af succes i Swansea. (Foto: AP)

SWANSEA (Ekstra Bladet): Fra nul til 44 millioner kroner på mindre end otte måneder.

Kursen på Michael Laudrup er banket gennem loftet, siden han i sommer overtog tøjlerne i Swansea.

Ekstra Bladet kan i dag afsløre, at klubben og Laudrup er enige om, at danskeren i sin nye aftale skal værdisættes til fem mio. pund - cirka 44 mio. kr.

Det er Swansea City FC, der i forhandlingerne med Laudrups agent Bayram Tutumlu har insisteret på at fastlægge en frikøbspris på deres manager.

Swansea blev fanget for nogle år siden, da klubbens daværende manager Roberto Martinez pludselig blev et emne i Wigan. Uden en fastlagt pris blev waliserne tvunget til at slippe deres manager for småpenge, da interessen fra Wigan dukkede op.

Derfor har klubben siden haft stor fokus på frikøbsklausuler i manageraftalerne. Sidste forår forlængede Brendan Rodgers sin aftale i klubben og fik i den anledning indføjet en frikøbsklausul svarende til den, som Michael Laudrup nu også får.

Det betød, at Swansea ukompliceret kunne fastlægge regningen til Liverpool, da klubben fra Beatles-byen kom på banen.

I venteposition
Frikøbsklausulen er blot en mindre del af de kontraktforhandlinger, der lige nu er sat i venteposition.

Michael Laudrup har tydeligt signaleret i pressen, at han har planer om at forlænge sin kontrakt med Swansea, men han ønsker ikke yderligere distraktioner op til Capital One Cup-finalen, hvis vigtighed Laudrup ikke lægger skjul på:

– At vinde på søndag vil være det største, jeg har oplevet som træner, fastslår han.

– Men jeg synes ikke, det er tidspunktet at snakke om min aftale. Alt, jeg tænker på lige nu, er den kamp, vi har søndag, slog Michael Laudrup fast i går.

Uformel aftale
Og det udsagn går hånd i hånd med det håndslag, som Michael Laudrup og bestyrelsen har givet hinanden.

Der er en uformel aftale om at forlænge aftalen frem til sommeren 2015. En forlængelse, der øjeblikkeligt vil udløse en bonus på omkring ti mio. kr., så Laudrup kompenseres for den ’beskedne’ månedsløn på omkring 600.000 kr., som han hæver i dag.

Bonussen er koblet sammen med Swansea City FC’s fornyelse af billetten i Premier League.

Forlængelsen med Michael Laudrup betyder selvsagt, at fodboldlegenden er ude af billedet til at blive landstræner, når Morten Olsen stopper.

På den nye aftale i Swansea har Michael Laudrup udsigt til at tjene omkring ti mio. kr. årligt - hertil kommer markante bonusser, der kan skubbe lønnen yderligere to mio. kr. i vejret afhængig af slutplaceringen i Premier League.

Læs mere i Ekstra Bladet fredag...

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere