Derfor fik Laudrups angriber løbepas

Danny Graham blev solgt til Sunderland, fordi han ikke kunne med Michael Laudrup, der ikke orkede at få angriberen til at makke ret

'Ægteskabet' mellem Danny Graham og Michael Laudrup var ulykkeligt. Derfvor blev Graham solgt. Laudrup arbejdede til det sidste på at få nye angribere til Swansea, men den mission fejlede. (Foto: AP)
'Ægteskabet' mellem Danny Graham og Michael Laudrup var ulykkeligt. Derfvor blev Graham solgt. Laudrup arbejdede til det sidste på at få nye angribere til Swansea, men den mission fejlede. (Foto: AP)

Danny Graham gad ikke Michael Laudrup - og danskeren orkede ikke at kæmpe mod en indre fjende.

Så Michael Laudrup bortopererede torsdag aften skønhedspletten med rygnummer 10 - en operation, der udløste 47 mio. kr. fra Sunderland.

Den danske Swansea-manager arbejdede knaldhårdt for at få Danny Graham til at finde sin plads i systemet. Men intet har hjulpet. Hverken diskrete råd, eller decideret mental doping, som da Laudrup før sæsonstarten udråbte Danny Graham til en spiller, der kunne nå 20 mål på en sæson.

Læs også:

Se også: Laudrup håber på otte i træk

Swansea fik en flyvende start på sæsonen, men Danny Graham ramlede ned i et sort hul. Da der omkring oktober dukkede historier op om utilfredshed i truppen med Laudrup, har det ifølge Ekstra Bladets kilder ligget ufortalt, at Danny Graham efter klubbens opfattelse var med til at plante historien.

- Jeg vil mene, at jeg har en vis andel i Swanseas succes i Premier League indtil nu - især i sidste sæson. Jeg har kun positivt at sige om klubben. Det gælder især tilhængerne og spillertruppen, lød afslutningsreplikken fra Graham i den officielle meddelelse fra Swansea City FC.

Ikke et ord om Laudrup.

Men konsekvensen af uoverensstemmelserne betyder nu, at Michael Laudrups drøm i Swansea pludselig er bare ét fejltrin fra at ende i et mareridt.

Læs også:

Se også: Skuffende arbejde af Laudrup

Og det var bestemt ikke planen. Kilder i Swansea melder om hektisk aktivitet på Liberty Stadium hen under midnat på deadlinedag. Men den flair, Michael Laudrup har håndteret transfermarkedet med hidtil, svigtede på det mest kritiske tidspunkt.

Swansea forsøgte uden succes at hente trioen James Mackie, John Guidetti og Manu del Moral til det sydvestlige Wales, og det efterlader klubben stort set uden skolede alternativer til topscorer Michu.

Itay Schechter har ikke scoret i en betydende kamp i mere end et år. Og Luke Moore har ikke gjort det meget bedre, selv om han blev matchvinder mod Manchester City i foråret 2012 med sit seneste mål.

- Vi købte ikke nogen, fordi de spillere, jeg gerne ville have, ikke kunne købes fri i januar. Så ville det i hvert fald være blevet latterligt dyrt. Vi betaler ikke 80-100 mio. kr. for spillere her.

Læs også:

Se også: 'Laudrup-stjerne er Premier Leagues bedste'

- Selvfølgelig kunne vi have afvist Danny Grahams skifte, men det ville have været en kæmpe fejltagelse på flere niveauer, men især menneskeligt. Så havde han bare stået til sommer og set på et nyt ansigt og været nummer tre i hierarkiet, forklarede Laudrup på sit pressemøde i går.

- Vores planer betød, at vi kun ville leje spillere - ikke købe. Vi prøvede nogle ting og var ret langt med en mulighed, da klubben skiftede mening og kun ville sælge. Vi kunne have trykket på panik-knappen og bare hentet én ind, men jeg følte ikke, vi havde det behov. Jeg ser stadig muligheder i truppen, forsikrer Laudrup.

Men han tænker nok lige som alle Swansea-fans - bliver Michu skadet, så virker Swansea pludselig lige så truende som en vandmand iført redningvest og tandbeskytter.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere