Laudrup dukket i slutfasen

En sen scoring fra Arsenal forpurrede Michael Laudrups FA Cup-planer

Jack Wilshere hamrede Arsenal i fjerde runde af FA Cup'en på bekostning af Michael Laudrups Swansea. (Foto: AP)
Jack Wilshere hamrede Arsenal i fjerde runde af FA Cup'en på bekostning af Michael Laudrups Swansea. (Foto: AP)

De fire minusgrader på Emirates fik hurtigt Arsenal-manager Arsène Wenger til at indse, at han havde alt for lidt tøj på. Så franskmanden stod i en håndfuld minutter og kæmpede med lynlåsen i sin dynejakke for at lukke de kolde elementer ude.

Og på den måde kom Arsenal-legenden på symbolsk vis til at være et billede på Gunners kæmpestore problemer med at lukke lynlåsen på FA Cup-opgøret mod Michael Laudrups Swansea.

For Arsenal var set over hele opgøret mindst en klasse over Laudrups tropper i en kamp, som danskeren tydeligvis havde nedprioriteret.

Seks spillere var pillet ud af opstillingen fra weekendens opgør mod Everton. Og tilmed var forsvaret totalt omstruktureret med genvalg til Chcio Flores og Dwight Tiendalli, men hollænderen var til aftenens opgør lagt over i sin vante venstreside, hvor han i Everton spillede til højre.

Læs også:

Se også: Matchfakta: Swansea ude af FA Cup'en

De mange Swansea-ændringer gav kampen igennem store problemer mod et Arsenal-mandskab, hvor ni af starterne havde spillet i undertal mod Manchester City i weekenden.

Med andre ord så var kampen i oplægget væsentligt vigtigere for Arsene Wenger end for Michael Laudrup, der som bekendt har sin helt store chance for en pokal-triumf i den lille cup - Capitol One Cup, hvor der er semifinale næste onsdag.

At Swansea gennem 85 minutter var på nippet til at skabe nok et resultat på Emirates måtte som anden halvleg skred frem tilskrives ren og skær held. Hvor Laudrups drenge i Premier League opgøret samme sted for halvanden måned siden var klar klogest i spillet, så var billedet et helt andet denne aften.

Læs også:

Se også: Laudrup ser frem til vigtig omkamp

Utallige gange svigtede det ellers så højt besungne pasningsspil med især marginalspillerne Kyle Bartley og Dwight Tiendalli som store syndere.

En acceptabel første halvleg banede ellers vejen for behørig optimisme på Swanseas vegne. Laudrups drenge holdt stort set Arsenal fra chancer i det etablerede spil. Og Kyle Bartley headede på overliggeren og symboliserede dermed at waliserne havde de bedste chancer.

Men en løs chance til Arsenals Thomas Vermaelen lige før pausefløjtet blev et signal om, hvordan anden halvleg skulle komme til at forme sig.

Læs også:

Se også: Laudrup nyder sin store magt

Hurtigløberen Theo Walcott formeligt terroriserede Swansea-defensiven, og landsholdsfløjen havde fire-fem kæmpechancer for at åbne scoringen. Men ikke nok med at Swansea-keeper Michel Vorm leverede en drømmekamp. Da han var passeret, så flugtede Walcott bolden direkte i brystkassen af angriberen Danny Graham fra seks meters afstand.

Hvordan Swansea overlevede det voldsomme Arsenal-tryk henstod til et af fodboldens store mysterier. Og det lå i luften, at kunne waliserne kæmpe opgøret til slutfløjtet uden at indkassere, så var chancen for videre liv i FA Cup’en til stede.

Men det blev forpurret, da kampens helt store oplevelse, talentet Jack Wilshere udnyttede Arsenals massive pres til at tordne bolden forbi Michel Vorm fem minutter før tid til en super-fortjent hjemmesejr.

Udtrykket Swansea-lona bør til gengæld for en stund stedes til hvile efter Michael Laudrups tropper for fjerde kamp i træk var tæt på at fedte et godt resultat hjem på en destruktiv indsats.

Men med tanke på det tætte kampprogram, så passer det formentlig Laudrup fint, at det ikke blev til forlænget spilletid - og at der nu er lidt færre ting at koncentrere sig om.

0 kommentarer
Vis kommentarer