City stadig i toppen efter drama

To mål og to røde kort på Emirates Stadium da Manchester City halede ind på Manchester United i toppen af Premier League

Manchester City-spillerne havde grund til at juble. De vandt helt fortjent over Arsenal og holder stadig fast - om end med det yderste af neglene - i bysbørnene fra United, der fører Premier League. (Foto: PA)
Manchester City-spillerne havde grund til at juble. De vandt helt fortjent over Arsenal og holder stadig fast - om end med det yderste af neglene - i bysbørnene fra United, der fører Premier League. (Foto: PA)

Manchester City holder liv i sin mesterskabsdrøm.

De forsvarende mestre engelske mestre vandt overraskende let med 2-0 over Arsenal på Emirates Stadium og reducerede dermed Manchester Uniteds forspring til syv point. Rivalen vandt tidligere på dagen 2-1 over Liverpool på Old Trafford, og det var derfor et presset Manchester City-hold, der gik på banen i det nordlige London. Kun en sejr ville være godt nok for Mancini og co.

Den italienske City-manager fik sin sejr og en ganske rolig dag på managerbænken. For allerede efter ni minutter blev Arsenal reduceret til 10 spillere, og en mand i overtal havde City ikke de store problemer med at hente tre point.

Læs også:

Se også: Medie: Guardiola skal træne City

Arsenals franske forsvarsspiller Laurent Koscielny hev Edin Dzeko ned i straffesparksfeltet, og dommer Mike Dean pegede helt korrekt på straffesparkspletten. Overraskelsen og skuffelsen på Emiraters Stadium var dog stor, da han hev det røde kort op af lommen, men der var ingen vej udenom for en hovedrystende Koscielny. Han måtte ud.

Dzeko tog selv straffesparket, men omsatte det ikke. Szczesny fik blokeret forsøget med benet, så det fortsatte ude på stolen og videre ind i næverne på den polske Arsenal-målmand. Det blev dog en stakket frist for The Gunners, for ti minutter senere slog City til første gang.

Læs også:

Se også: Gale Mario: Se mit nye garn

Arsenal-forsvaret tog sig en lille blunder, og James Milner hamrede på oplæg af Carlos Tévez gæsterne foran. I det 32. minut tog Edin Dzeko revanche for sin straffesparksafbrænder og fordoblede føringen. Szczesny fik i første omgang reddet Tévez’ forsøg, men returen endte lige for fødderne af den store bosniske angriber, der denne gang ikke kunne undgå at score.

Kort før pausen var det tæt på at blive 3-0, da Javi Garcia steg til vejrs efter et hjørnespark, men Jack Wilshere fik headet væk på selve målstregen. Arsenal havde nok at gøre med at forsvare sig, og ud over et langskud fra Lukas Podolski blev Joe Hart i City-målet ikke sat på prøvet i 1. halvleg.

Kompany smidt ud

Arsenal havde også efter pausen problemer med at skabe noget, og der kom aldrig spænding ind i opgøret.

Bedste mulighed for hjemmeholdet havde indskiftede Olivier Giroud efter 72 minutter, men franskmanden headede over mål. Manchester City var ikke helt så dominerende i 2. halvleg som før pausen, men skabte dog chancer til at udbygge føringen. Dzeko headede over mål kort efter sidebyttet, og tyve minutter før tid var Tévez alene igennem, men formåede ikke at runde Szczesny i Arsenal-målet

Læs også:

Se også: Schmeichel håner Arsenal

Manchester City blev et kvarter før tid også reduceret til ti, da anfører Vincent Kompany blev udvist. Han ramte godt nok bolden i sin tackling af Jack Wilshere, men gik ind med knopperne forrest, og Mike Dean valgte – noget hårdt – at smide belgieren ud. Arsenal fik dog aldrig profiteret af udvisningen. Theo Walcott var tæt på en reducering i sidste minut, men Lescott fik sparket væk, efter Hart ellers var passeret.

Det blev kampens sidste store mulighed, og Roberto Mancini kan glæde sig over tre vigtige point, mens City-tilhængerne kan glæde sig over en nærmest historisk sejr. På forhånd havde de protesteret over de tårnhøje billetpriser på Emirates Stadium, og kun omkring 2000 havde derfor taget turen til London.

De fik dog fuld valuta for de over 500 kr., som en billet koster. Det var nemlig tale om Manchester City første ligasejr på udebane over Arsenal siden 1975. Manchester City skal i næste runde op mod Fulham på hjemmebane, mens Manchester United skal en tur til White Hart Lane i London for at møde Tottenham.

Premier League

22. spillerunde

Arsenal-Man. City 0-2 (0-2)

0-1 James Milner (21. minut). 0-2 Edin Dzeko (32. minut)

Udvisning: Laurent Koscielny, Arsenal (9.)Vincent Kompany, Man. City (75.)

Tilskuere: 60.107

Man. Utd-Liverpool 2-1 (1-0)

1-0 Robin van Persie (19. minut). 2-0 Nemanja Vidic (54. minut). 2-1 Daniel Sturridge (57. minut)

Tilskuere: 75.501

QPR-Tottenham 0-0

Tilskuere: 18.018

Aston Villa-Southampton 0-1 (0-1)

0-1 Richard Lambert (35. minut/str.)

Tilskuere: 33.000

Everton-Swansea 0-0

Tilskuere: 35.782

Fulham-Wigan 1-1 (1-0)

1-0 Georgios Karagounis (22. minut). 1-1 Franco Di Santo (71. minut)

Tilskuere: 25.442

Norwich-Newcastle 0-0

Tilskuere: 26.752

Reading-WBA 3-2 (0-1)

0-1 Romelu Lukaku (19. minut). 0-2 Romelu Lukaku (69. minut). 1-2 Jimmy Kebe (82. minut). 2-2 Adam Le Fondre (88. minut/str.). 3-2 Pavel Pogrebnyak (90. minut)

Tilskuere: 23.495

Stoke-Chelsea 0-4 (0-1)

0-1 Jonathan Walters (45. minut/selvmål). 0-2 Jonathan Walters (63. minut/selvmål). 0-3 Frank Lampard (66. minut/str.). 0-4 Eden Hazard (73. minut)

Tilskuere: 27.000

Sunderland-West Ham 3-0 (1-0)

1-0 Sebastian Larsson (12. minut). 2-0 Adam Johnson (47. minut). 3-0 James McClean (74. minut)

Tilskuere: 39.918

0 kommentarer
Vis kommentarer