Laudrups spanier slagtede tophold

Rekordindkøbet Pablo Hernandez var arkitekten bag Swanseas tre hurtige kontrascoringer, der nedlagde topholdet

Swansea jubler over deres tredje scoring mod West Brom. (Foto: PA)
Swansea jubler over deres tredje scoring mod West Brom. (Foto: PA)

Det kan godt være, der var enkelte walisiske øjenbryn, der røg til vejrs, da Michael Laudrup sendte 50 millioner kroner til Valencia og hentede Swanseas hidtil dyreste spiller i atletisk skikkelse af 27-årige Pablo Hernandez.

I dag har samme bryn for længst fundet deres vante placering, for den elegante 11'er betaler i den grad af på investeringen for tiden.

Spanieren, der i Morten Olsen-terminologi kan kaldes særdeles fodboldintelligent, var nemlig den kreative kraft bag walisernes offensive raids, der i første halvleg fuldstændig overrumplede og overspillede sæsonens store overraskelse i Premier League, West Bromwich, der før kampen indtog tredjepladsen.

Steve Clarke, der ligesom Michael Laudrup debuterer i rækken i år, blev sammen med sine spillere sendt hjem til Birmingham med et nederlag på 3-1.

To af Routledge
Allerede efter ni minutter løb Nathan Dyer dybt på højre flanke og sendte et indlæg over til Hernandez i den modsatte side af straffesparksfeltet, hvorfra han behersket sendte den ind centralt placerede Michu, der nemt kunne score fra nært hold.

Bare to minutter senere huserede Hernanez igen i venstresiden, hvor han afdriblede et par modspillere og lagde bolden ind til Wayne Routledge, der kunne score fra lige så kort en distance.

Det kunne han også i det 39. minut, hvor - Hernandez - trillede bolden dybt til Ben Davies, som kunne slå et fladt indlæg til Routledge.

Liberty Stadium kogte næsten over på det tidspunkt, og så kunne de lokale næsten leve med, at Romelu Lukaka to minutter inde i dommerens tillægstid fik reduceret efter et hjørnespark.

Godt rygstød
De fysisk stærkere gæster lagde i perioder et tungt pres på hjemmeholdet efter pausen, mens Swansea satsede på hurtige omstillinger, og Hernandez nåede at smide et godt indlæg ind i panden på Michu, før han et kvarter før tid måtte lade sig skifte ud med den skade.

Med sejren rykkede Swansea endnu et hak op i tabellen til plads nummer otte, og de 20 indsamlede point er et godt rygstød før holdet i december skal lege med de store drenge i Arsenal, Tottenham og Manchester United.

Agger tabte
Netop Tottenham viste god form, da holdet hjemme besejrede Liverpool med Daniel Agger med 2-1.

Også på White Hart Lane slog hjemmeholdet tidligt til, og her var det Gareth Bale, der kom i centrum. Efter seks minutter spillede han Aaron Lennon fri og ni minutter senere sparkede han selv et frispark ind bag Reina, før han i anden halvleg højst uheldigt reducerede i egen kasse.

Andetsteds i London tog Chelsea og imod Fulham, og her løb Rafael Benitez ind i sin anden remis, denne gang en fæl en af slagsen mod de undertippede naboer.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Tipsbladet
Asensio blev sen redningsmand for Real Madrid
Avis: Chelsea risikerer transferforbud efter 25 ulovlige handler
De Gea vil ikke tale om kontraktforlængelse
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen