Chelsea undskylder racismeanklager mod dommer

Chelsea beklager deres måde at håndtere racisme-anklagerne mod dommer Mark Clattenburg på

Mark Clattenburg får en pænt indpakket undskyldning fra Chelsea. (Foto: AP)
Mark Clattenburg får en pænt indpakket undskyldning fra Chelsea. (Foto: AP)

Efter det kontroversielle nederlag til Manchester United på Stamford Bridge 28. oktober, udsendte Chelsea en pressemeddelelse, hvor de gjorde det klart, at de ville klage over dommer Mark Clattenburg for upassende sprogbrug mod to af deres spillere.

Det viste sig hurtigt at skulle være racisme, som Chelsea anklagede Mark Clattenburg for. Clattenburg skulle have brugt racistiske vendinger som bl.a. 'abe' mod John Obi Mikel og Ramirez.

Anklagen vedrørende Mikel blev trukket tilbage, men det gjorde anklagen vedrørende Ramirez ikke, og så skulle det engelske fodbold forbund på arbejde med at granske sagen. Det samme skulle politiet, fordi formanden for de sorte advokater i England meldte Clattenburg til netop politiet.

Læs mere:

Premier League - 26. nov. 2012 - kl. 11:52 Cech: Giv Benitez en chance

Hverken politiet eller fodbold forbundet kunne finde noget, der bare mindede om beviser mod Mark Clattenburg, og så faldt hele sagen på gulvet for Chelsea.

- Vi har haft en åben og god dialog med Bruce Buck (Chelseas betsyrelsesformand, red.), der var åben og imødekommende overfor alle vores spørgsmål, lyder det i en fælles pressemedelelse netop udsendt af Premier League, Chelsea og de professionelle dommeres forbund.

- Vi havde en konstruktiv diskussion, og klubben (Chelsea, red.) er enige i, at de skal tænke en ekstra gang over tingene, inden de udsender en pressemeddelelse som efter opgøret 28. october.

Se mere:

Premier League - 25. nov. 2012 - kl. 20:32 Benitez blev buhet ud: Jeg hørte intet

- Klubben beklager også den efterfølgende store fokus fra medierne på Mark Clattenburg og hans familie, lyder det videre i pressemeddelelsen.

- Dommerne accepterer, at får Chelsea en klage fra en af deres ansatte i god tro, er klubben nødt til at rapportere det til fodbold forbundet ifølge reglerne.

- Alle var enige om, at uafhængigheden og integriteten hos dommerne er det vigtigste. Chelsea gjorde det klart, at de byder Mark Clattenburg velkommen på Stamford Bridge i fremtiden, og dommernes forbund har ingen betænkeligheder med hensyn til at påsætte Mark Clattenburg som dommer til en Chelsea-kamp igen.

- Alle parter er enige om, at nu sætter vi en streg i sandet, betaler lærerpengene og bevæger os fremad til alles bedste, slutter pressemeddelelsen.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen