Lindegaard vil have en homo-helt

Anders Lindegaard er en fodboldspiller med sine meninger, og dem deler han gerne ud af på sin blog

Anders Lindegaard er ikke tilfreds med den homofobi, der hersker i fodboldverden. (Foto: Corbis)
Anders Lindegaard er ikke tilfreds med den homofobi, der hersker i fodboldverden. (Foto: Corbis)

Der er ingen homoseksuelle i professionel fodbold. Eller, der er i hvert fald ingen homoseksuelle, der står frem med sin seksualitet i professionel fodbold.

Det falder Manchester Uniteds og landsholdets målmand Anders Lindegaard for brystet, at homoseksualitet er et så fordomsfuldt emne.

- Homoseksuelle i fodbold er et tabubelagt emne, vi fodboldspillere helst ikke vil have noget at gøre med. Miljøet er hårdt både på banen, blandt spillerne og på tribunerne blandt tilskuerne. Mekanismerne er grundlæggende primitive, og formen kommer sig ofte til udtryk igennem en klassisk stereotyp forestilling om en rigtig mand som modig, stærk, aggressiv og loyal. Ikke ligefrem et billede en fodboldfan vil associere med homofile, skriver keeperen på sin blog.

Se mere:

Se også: Lindegaard har svært ved at finde smilet

Og Anders Lindegaard så meget gerne, at der blev gjort opmærksom på problemet i stedet for at ignorere homofobien, der synes at herske i fodboldkredse.

- At vende det blinde øje til indikerer netop, at man ikke anerkender, at der er et problem. Naturligvis er der et problem, hvis homoseksuelle drenge, som elsker fodbold, må droppe deres sport, fordi de føler sig uden for. Det er på alle måder en ubehagelig tendens, der ikke hører sig til i et moderne og liberalt samfund. Al forskelsbehandling på mennesker er og skal være totalt uacceptabelt, hvad end det handler om hudfarve, religion, seksualitet, etc, lyder det videre på bloggen, hvor Lindegaard kalder på en helt, så de homoseksuelle fodboldspillere og -interesserede har en at se op til.

Læs også:

Se også: Lindegaard: Høj af landsholdslykke

- De homoseksuelle har brug for en helt. De har brug for en, der tør at stå frem og stå ved sin seksualitet. Og hvori består problemet ved at fremme udviklingen? Staten skal naturligvis ikke blande sig i folks seksualitet, men hvad er problemet ved at understrege, at vi støtter op om og accepterer alle uanset hudfarve eller seksualitet? Homofobi er minoritetshad på samme niveau som at være antimuslim. Det er frygt for det, der ikke ligner en selv. Det er ignorance og urimelighed, der bygger på en indre frygt for noget uhåndgribeligt, der ikke er farligt.

Du kan læse hele Anders Lindegaards blog her

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Tipsbladet
Hyldestvideo: Silkeborg IF tager rørende afsked med Robert Skov
Christensen udgik i stor Chelsea-sejr
Kriseramte Lyngby fik bøllebank af Nordsjælland i målrig testkamp
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen