Fremragende Rooney bag United-sejr

Angriberen var farlig i begge ender af banen, da United vandt målrig kamp mod Stoke, mens rivalerne fra City hentede sen sejr i undertal

Det var et Manchester United-mandskab, som man kender dem fra denne sæson, der lørdag eftermiddag holdt sig på andenpladsen i Premier League efter Chelsea med en 4-2-sejr hjemme over Stoke - med usikkert forsvarsspil og et hav af målchancer i den anden ende af banen.

Og det var med en fremragende Wayne Rooney i centrum.

Den engelske landsholdsangriber lå i en fri rolle bag igen lynende skarpe Robin van Persie, og der var han i store dele af kampen den dominerende figur på banen.

Det kniber på ingen måde for De Røde Djævle at skabe chancer med andre offensive kapaciteter som Danny Welbeck og Antonio Valencia på holdet. Men Rooney indledte nu med at være farligst i den forkerte ende af banen.

Læs også:

Se også: Endelig: Liverpool sejrer på hjemmebanen

Efter en god Stoke-indledning kom gæsterne nemlig foran, da Rooney headede et hjørnespark i eget mål efter en situation, hvor David De Gea forholdt sig yderst passivt i United-målet, mens Anders Lindegaard så til fra bænken.

Stoke havde flere udmærkede chancer i første halvleg, men United havde flere. Og det var Rooney selv, der slog til som den første med en hovedstødsscoring i den 'rigtige' ende på Robin van Persies perfekte indlæg efter en lille halv time.

Hollænderen gjorde det selv til 2-1 på Valencias hårde, flade tværpasning kort før pausen, og efter pausen var det så Danny Welbecks tur til at komme på måltavlen på Rooneys oplæg.

Hjemmeholdet havde i denne periode meget let spil mod de ellers sædvanligvis kompakte gæster, men bl.a. Jonny Evans missede en gigantchance, og i stedet kom der kortvarigt spænding om pointfordelingen, da Michael Kightly fik lov at spadsere gennem en lille håndfuld United-forsvarere og sparke bolden ind til 2-3 via inderstolpen.

Læs også:

Se også: Spanske nyindkøb redder Laudrup

Men Stoke havde trods alt ikke meget at byde på mod United, der hurtigt skabte en tomålsafstand igen, da Wayne Rooney med sæsonens anden Premier League-scoring gjorde det til 4-2.

Resten af tiden var en ret sløj affære, hvor højdepunktet vel nærmest var, at den tidligere United-spiller Michael Owen blev skiftet ind for Stoke og på trods af sin Liverpool-fortid fik en pæn hyldest af United-publikummet.

United hænger dermed på i toppen, hvor Chelsea via den imponerende 4-2-sejr ude over Tottenham fortsat er fire point for Alex Fergusons tropper. Det samme har mestrene fra Manchester City, der hentede en sen 2-1-sejr ude mod solide West Bromwich.

Læs også:

Se også: Forrygende Chelsea-sejr i Londonbrag

City fik James Milner udvist allerede midtvejs i første halvleg og kom bagud på et mål af Shane Long midtvejs i anden halvleg, men en indskiftning af Edin Dzeko i den ifølge rapporterne fra England underholdende kamp gav pote.

Den bosniske angriber udlignede til 1-1 kort efter sin indskiftning, og i overtiden slog han til igen med sin anden scoring, efter at WBA havde været på sejsmålet i den anden ende af banen, men havde set Joe Hart diske op med en stor redning.

Et andet storhold, Liverpool, kravler langsomt kravler væk fra bunden. Lørdag eftermiddag hentede Liverpool sæsonens første og årets blot tredje Premier League-sejr hjemme på Anfield, da Reading blev besejret med 1-0 på det unge stortalent Raheem Sterlings første Premier League-scoring.

Liverpool dominerede stort, men mod slutningen blev det alligevel en anelse nervøst på Anfield, før de tre point blev fløjtet i hus.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen