Nægter at spille i anti-racistisk t-shirt

Readings Jason Roberts synes ikke, engelsk fodbold gør nok i kampen mod racisme

Roberts vil ikke være med i kampen mod racismen, før der er en sag, som han stoler på kan gøre en forskel (Arkivfoto: Topfoto/Polfoto)
Roberts vil ikke være med i kampen mod racismen, før der er en sag, som han stoler på kan gøre en forskel (Arkivfoto: Topfoto/Polfoto)

Både Liverpools angriber Luis Suarez og Chelseas forsvarsspiller John Terry har fået karantæne og bøder som følge af racistisk sporgbrug på banen overfor modstandere. Bekæmp racismen er også et vigtigt indsatsområde for det engelske fodboldforbund, og har i weekenden derfor lanceret en 'Kick it out'-kampagne, hvor alle Premier League-spiller skal iføre sig en t-shirt med denne påskrift.

Men Readings mørklødede angriber Jason Roberts har meget svært ved at bakke op om kampagnen. Han synes slet ikke, at der bliver gjort nok for kampen mod racisme. De fire dages karantæne til John Terry er beviset på, at problemet ikke tages alvorlig, mener han.

Se mere:

Se også: Terry undskylder: Mine ord ikke acceptable

- Fire kampes karantæne er i mine øjne slet ikke en hård nok straf. Jeg er ikke tilfreds med den dom. Selvfølgelig skulle de have straffet ham hårdere. Karantænen er på ingen måde straf nok, siger Roberts til BBC, og fortsætter:

- Jeg har meget svært ved at se mig selv iklæde mig den t-shirt, når man ser på, hvad der er sket det seneste år, lyder det fra Roberts, der fortæller om andre mørke spillere, som heller ikke vil iklæde sig t-shirten i weekenden, fordi de tidligere kampagner i kampen mod racisme slet ikke har været gode nok.

Racisme-kampagnens chef, Lord Ouseley, forstår Reading-angriberens reaktion.

Se mere:

Se også: Luis Suárez erkender attitudeproblemer

- Jeg forstår hans frustrationer. Hvis 'Kick it out' havde magten til at løse problemet, så havde vi gjort det. Jeg beklager Jason, men den magt har vi ikke, lyder det.

Roberts nævner den seneste sag om racisme, hvor Englands U21-landsholdsspiller Danny Rose blev udsat for tilråb fra tilskuerne, men han tror, at UEFA bare vil feje sagen ind under gulvtæppet. Han mener kun, at UEFA vil gøre noget ved problemet, hvis hold forlader banen, når de er vidne til racisme.

Reading møder Liverpool i weekenden.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Tipsbladet
Malcom om PL-rygter: Det er en drøm
Ny angriber i Chelseas søgelys
Zeca glad for træningslejren
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen