Liverpool vil forgylde Agger

Ventetid: Men det sker først, når transfervinduet er lukket

Mens flere af spillerne fra Morten Olsens EM-mandskab stadig er på desperat klubjagt, inden transfervinduet smækker i om godt to uger, så er landsholdets anfører i en helt anden situation.

Flere af landsholdskollegerne kæmper mod tiden for at blive solgt til en passende arbejdsgiver, men Daniel Agger krydser både fingre og tæer for, at han får lov til at blive i hjerteklubben Liverpool.

Her vil manager Brendan Rodgers også helst beholde den stærke dansker. Men hans foryngelseskur på Anfield skal finansieres. Og det vil et Agger-salg bidrage markant til, hvis en bejler ellers disker op med de 25 millioner pund (245 millioner kroner), som Liverpool-ledelsen forlanger som minimum.

Det er penge, som Manchester City snildt kan finde i den bundløse, arabiske pengekasse, der er ammunitionen i det lyseblå fodbold-eventyr.
- Hvis der kommer et tilbud på 25 millioner pund, tror jeg, Liverpool sælger Agger. På den anden side vil Liverpool gerne forlænge kontrakten med ham. Men jeg tror, at klubben venter, til transfervinduet er lukket, før klubben kommer med et tilbud, siger Neil Jones, der følger livet på Anfield tæt som journalist hos Liverpool Echo.

Spiller højt spil
Fra en anden kilde med daglig gang på Merseyside er meldingen den samme. Liverpool vil gerne beholde Daniel Agger, men klubben spiller højt spil og vil ikke forlænge danskerens kontrakt, før transfervinduet smækker i. Klubben vil have muligheden for at sælge danskeren, hvis Robert Mancini matcher priskravet.

Men selv om et skifte til Manchester vil sende Agger på stensikker kurs mod de trofæer og den Champions League-deltagelse, der er de fleste fodboldspilleres brændstof, vejer forholdet til Liverpool tungest.

- Hvad er det, klubben og byen kan?

- For det første har de behandlet mig ordentligt som person. Menneskene omkring klubben og den respekt, de har behandlet mig med. Tonen og glæden ved at se folk bakke op om klubben og dermed også om mig. Og så har jeg jo prøvet at spille Champions League en del gange. Jeg ved, hvordan det er. Og jeg ved, hvor god denne klub er, når vi kommer ind i den slags turneringer. Der ligger den der følelse af, at det kan vi godt gøre igen. Håbet er, at det kan lade sig gøre, forklarer Daniel Agger.

Se mere:

Se også: Agger stolt over anførerjob

- Byen er speciel. Liverpool har haft sin storhedstid i 1980’erne, hvor man vandt titler år efter år. På en måde er den periode stadigvæk så tæt på. Ikke i forhold til titlerne. Men noget af den storhed er der endnu, det synes jeg i hvert fald. Ellers ville jeg ikke være der.

- Det er en stadig en kæmpe klub, selv om vi ikke har vist det på banen i de seneste år. Det har jo ikke noget med klubben at gøre, det er op til os selv, forklarer Agger den loyalitet, som af mange begrædes som en udpræget mangelvare i moderne fodbold.

Han vil dog ikke pege fingre af Luka Modric, Robin van Persie og de andre stjerner, der netop nu søger nye græsgange i jagten på øjeblikkelig succes.

- Selvfølgelig er der noget stort i at blive. Men på den anden side så forstår jeg det sgu også godt. Din karriere som fodboldspiller er meget kort, og du vil gerne vinde så mange trofæer som muligt, du vil gerne være så succesfuld som muligt, og du vil gerne tjene nogle penge samtidig, lyder det simple regnestykke.

Barcelona vil være stort
Daniel Agger afviser dog blankt, at han føler sig anderledes end kollegerne i en verden, hvor stærke bånd mellem spillere og klubber synes på vej til at blive en sjældenhed.

- Det synes jeg ikke. Folk er forskellige. Omverdenen og mennesker generelt har tit en eller anden måde at generalisere grupper på, selv om de ikke nødvendigvis gør det bevidst.

- Fodboldspillere kommer ned i en bås, og andre befolkningsgrupper ryger ned i en anden. Sådan fungerer det jo ikke. På mange måder er vi ens, fordi vi er mennesker. På andre områder er vi forskellige igen – fordi vi er mennesker, vurderer Daniel Agger.

Se også:

Se også: Derfor skal Slovakiet have tæsk

Der er dog et tilbud, der vil gøre det svært at blive på Anfield.

- Barcelona ville være stort. De har verdens bedste fodboldhold, så det siger sig selv. Men jeg synes, at jeg har det godt, hvor jeg er.

- Jeg føler mig godt tilpas, og jeg føler, at jeg har en god plads i klubben, hvor jeg har noget indflydelse på banen, siger Daniel Agger, der under alle omstændigheder kan se frem til en forbedret kontrakt i den kommende tid, uanset om det bliver i Liverpool eller Manchester.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen