Laudrup med leen

Michael Laudrup renser ud i Swansea-truppen

Michael Laudrup er klar til at svinge leen over Swanseas overskuds-spillere. (Foto: AP)
Michael Laudrup er klar til at svinge leen over Swanseas overskuds-spillere. (Foto: AP)

Overskyet i dag - og i morgen atter byger.

Sommeren har åbenbart besluttet sig for at svigte Wales i år.

Så mens en hedebølge og temperaturer op mod 35 grader nærmer sig Mallorca, så tager Michael Laudrup i dag turen nordpå til den vådeste og koldeste sommer i mands minde i Wales.

For første gang nogensinde står en dansker i spidsen for et hold i Premier League.

Michael Laudrup samler i dag Swansea-truppen for første gang på det offentlige anlæg i Llandarcy, hvor også byens rugby-hold, Ospreys, holder til.

Se også: Laudrup har trænerteamet på plads Se også: Laudrup har trænerteamet på plads

Om to måneder står klubbens spritnye træningsanlæg klar, som giver Michael Laudrup helt nye muligheder for at træne truppen.

Men på den facon passer træningsanlægget under opbygning og det regnfulde overskyede vejr fremragende til den første opgave, som Michael Laudrup går ind til Swansea-jobbet for at udføre.

For som Døden selv, så vandrer Michael Laudrup i turistbyen på den walisiske sydkyst med leen nonchalant hvilende mod sin ene skulder.

– Truppen skal trimmes. Jeg synes, at den ideelle trup er på omtrent 22 spillere. Det betyder, at alle føler sig tæt på holdet. Der ud over kan der suppleres med unge spillere, hvis der kommer skader og karantæner, der på den måde også kommer tættere på spilletid, sagde Michael Laudrup, da han for tre uger siden holdt pressekonference i Swansea.

Se også: Laudrup henter klub-koryfæ til Swansea Se også: Laudrup henter klub-koryfæ til Swansea

Swansea-truppen er i dag på 34 spillere, samtidig er det forventningen, at såvel midtbane-kreatøren Jonathan de Guzman og forsvarsspilleren Chico Flores måske allerede mandag genforenes med den danske fodbold-legende, som havde dem under sine vinger i Mallorca-tiden.

Det betyder, at op mod 14 spillere kan stå foran deres sidste tid som Swansea-spillere, hvis tingene går efter Michael Laudrups plan. Og selv om udrensningen i Swansea nok ikke bliver helt så voldsom, som antydet, så tegner der sig et klart billede af mindst ti spillere, som er på vej videre. Blandt dem nogle virkeligt tunge drenge.

Og en udrensning der samtidig forventes at sikre Michael Laudrup op mod 100 mio. kr. i transferindtægter, samtidig med at lønbudgettet trimmes markant.

Se også: Laudrup tæt på første forstærkning Se også: Laudrup tæt på første forstærkning

Det giver nogle frihedsgrader til at hente yderligere kvalitet ind til den toppen af den trup, som tog Premier League med storm sidste sæson.

Men først skal leen lige slibes. Laudrup skal høste.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen