United-brøler: Mesterskabskampen pivåben

Skidt forsvarsspil var medvirkende til, at Manchester United smed klar føring mod Everton

Rio Ferdinand og United-defensiven havde en rigtig dårlig dag. (Foto: AP)
Rio Ferdinand og United-defensiven havde en rigtig dårlig dag. (Foto: AP)

Hvis Manchester City-træner Roberto Mancini står op lige nu og klapper og måske niver sig selv lidt i armen, så skyldes det sandsynligvis, at rivalerne fra Manchester United søndag eftermiddag smed en 4-2-føring hjemme mod Everton og i sidste ende måtte nøjes med 4-4 i en intens og særdeles underholdende målfest.

Og kan City samtidig besejre Wolverhampton ude søndag, så er mesterskabskampen på ingen måde lukket med tre runder igen, hvor de to tophold tilmed render ind i hinanden næste mandag.

Målfesten begyndte med Nikica Jelavic' hovedstød efter 34 minutter, hvor han fra bageste stolpe headede bolden hen over en skidt placeret David de Gea. Da havde Everton fået en god start på kampen men generelt haft problemer med Uniteds styrende midtbane og hurtige angrebsspil.

Til gengæld var forsvarsspillet hos hjemmeholdet horribelt, hvilket kunne ses ved alle fire Everton-mål. Især Jonny Evans og Rafael lignede høns i et spil kegler. Og de fik sig noget af en røffel af Wayne Rooney, der sprintede en halv banelængde efter den første scoring for at skælde ud.

To hurtige fra United
Rooney tog sagen i egen hånd kort før pausen, da han efter et meget præcist indlæg fra Antonio Valencia headede udligningen ind bag en sagesløs Tim Howard.

Efter pausen gik det pludselig stærkt. Welbeck fik for meget plads på kanten af feltet, hvor to-tre modstandere tøvede. Og så drejede han elegant bolden forbi Howard til 2-1.

Det blev fire minutter senere 3-1, da Nani på brilliant forarbejde af Michael Carrick og Welbeck i et hurtigt pasningsspil vippede bolden over Howard, der igen ikke havde meget at stille op.

Og så lignede det ellers cruise control mod mesterskab og glade dage for Ferguson og co. Men et hurtigt pasningsspil mellem Tony Hibbert og Marouane Fellaini splittede United-forsvaret, og så reducerede den krølhårede belgier.

Meeen, Rooney var ikke færdig og øgede til 4-2 efter 69 minutter, da han så let som ingenting drejede et indlæg i mål med indersiden fra tæt hold. Og så var den da hjemme, troede alle.

Udligning af Pienaar
Men ak. United-forsvaret havde en skidt dag. Rio Ferdinand fik efter 83 minutter ikke headet godt nok væk, og så endte bolden hos Jelavic, der reducerede. Og da Steven Pienaar pludselig udlignede med fem minutter igen, brød Everton-afsnittet på tribunen ud i jubel, som om klubben havde vundet et trofæ for første gang siden 1995.

Resten holdt mund.

I de fem minutters tillægstid, der kom, var der trængsel i Everton-feltet. Og Howard måtte vise, hvorfor han stadig er at betegne som en klasse-keeper. Et godt hug udefra blev pareret over mål. Og så sluttede affæren uden vinder.

Dermed er det op til City at forny spændingen i kampen om mesterskabet.

Du kan følge opgøret ude mod Wolves her på sitet fra klokken 17.

1 af 2 Wayne Rooney scorede to gange, men det rakte kun til ét point for United. (Foto: AP)
2 af 2 Rio Ferdinand og United-defensiven havde en rigtig dårlig dag. (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere