Morten Bruun: Klap eller klap i

Hyldesten til Hillsborough-ofrene blev skæmmet af tilråb. Drop derfor stilheden og klap i stedet for, mener Morten Bruun

Chelsea-spillerne tav til ære for Hillsborough-ofrene inden FA Cup-semifinalen mod Tottenham. Nogle fans kunne ikke holde kæft. (Foto: AP)
Chelsea-spillerne tav til ære for Hillsborough-ofrene inden FA Cup-semifinalen mod Tottenham. Nogle fans kunne ikke holde kæft. (Foto: AP)

DER ER FÅ TING i fodboldens verden, der er så gribende, som når 90.000 mennesker på et stadion holder et minuts total tavshed. Som det skete på Wembley Stadium før lørdagens FA Cup-semifinale mellem Liverpool FC og Everton FC til ære for ofrene for Hillsborough-tragedien 15. april 1989.

Omvendt er det yderst pinagtigt, når der er grupper på stadion, der ødelægger stilheden med stupide tilråb. Som det desværre skete før søndagens semifinale i FA Cup'en mellem Chelsea og Tottenham. Her muntrede et mindretal af Chelseas supportere sig med tilråbene 'Murderers' med henvisning til det udtryk, som den tidligere engelske premierminister Margaret Thatcher i sin tid brugte om de Liverpool-tilhængere, der havde deres grusomme andel i en anden berygtet stadion-tragedie, nemlig Heysel-katastrofen i 1985.

DEN AFBRUDTE STILHED afstedkom en kæmpe pibekoncert fra majoriteten af tilskuerne på Wembley samt en efterfølgende undskyldning på Chelseas officielle hjemmeside, ligesom dommer Martin Atkinson fornuftigvis afkortede det pinlige minut med adskillige sekunder. Men kunne man ikke have undgået pinagtighederne helt? Jo, ved at klappe i stedet for at tie.

Se også: Barca vilde efter Tottenham-stjerne

Jeg har oplevet både tavshed og ovationer ved flere lejligheder på europæiske fodboldstadions, og jeg må sige, at jeg foretrækker klapsalverne. Som markering synes jeg, det er lige så smukt som stilheden, og så eliminerer man de få tossers mulighed for at ødelægge et smukt øjeblik for de mange.

I ØVRIGT ER JEG af den opfattelse, at der er ved at gå lige lovlig meget inflation i alle disse markeringer af dette og hint. Der er snart sagt ikke en kamp uden et minuts stilhed, sørgebind eller T-shirts med diverse budskaber. Specielt i Spanien er det helt galt, men også i Premier League griber det om sig.

Se også: Newcastle-profil trygler: Behold vores stjerner

Der er som sådan ikke noget galt i at opmuntre andre mennesker, men jeg mener nok, man kan sortere lidt i tingene. Bliver det hele lidt udvandet, når man markerer et tidligere bestyrelsesmedlems bortgang med et minuts stilhed? Og er det mon derfor, at nogle grupper ikke kan dy sig for at forstyrre stilheden? Fordi de ikke har noget forhold til den begivenhed, der markeres?

Se også: Fergusons fejlkøb sendt på reserveholdet

OG VAR DET MÅSKE det, der skete, da ofrene for Hillsborough skulle mindes i en kamp mellem to klubber fra London? Ikke at det undskylder noget som helst, men man kunne jo bare slet, slet ikke forestille sig, at nogen fra byen Liverpool ville så meget som hviske til sidemanden under et minuts stilhed til ære for deres afdøde bysbørn.

DER ER MÅSKE NOGET, man skal have kigget på her, for det eneste, vi ikke kan leve med, er scener som dem på Wembley Stadium i sidste weekend.

Det var både trist og forstemmende.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere