Liverpool klar til finalen

Daniel Agger kostede et mål, men Luis Suarez og Andy Carroll sendte Liverpool i FA Cup-finalen på bekostning af lokalrivalerne fra Everton

Luis Suarez fejrer udligningen på Wembley. (Foto: AP)
Luis Suarez fejrer udligningen på Wembley. (Foto: AP)

I Premier League har Liverpool blot været en skygge af tidligere tiders storhed.

Men i pokalturneringerne kan 'De Røde' endnu.

Det beviste Kenny Dalglish' tropper, da Luis Suarez og Andy Caroll lørdag eftermiddag vendte et truende 0-1 nederlag mod bysbørnene fra Everton til 2-1 sejr og en billet til FA Cup-finalen, hvor enten Chelsea eller Tottenham venter.

Agger kostede kasse
Daniel Agger havde fundet plads i Liverpools startopstilling som afløser for José Henrique på venstre back, og danskeren fik bestemt ikke nogen god indledning på kampen.

For godt nok stod Jay Spearing for semifinalens første afslutning, da han efter tre minutter sendte bolden over mål.

Men det var Everton-tilskuerne, der først fik noget at juble over - og hverken Agger eller Jamie Carragher tog sig godt ud, da Nikica Jelavic åbnede festen efter et lille kvarter.

Her endte en løs bold for fødderne af danskeren. Men i stedet for - helt indlysende - bare at sparke væk - tøvede Agger og overlod bolden til Carragher, der helt håbløst sparkede bolden lige ind på Tim Cahill, hvorfra bolden røg hen til Jelavic, der let scorede til 1-0.

Scoringen rystede Liverpool, der slet ikke kunne få spillet til at hænge sammen i resten af halvlegen. Det ramte også Daniel Agger, som slet ikke var så sikker i boldomgangen som vanligt.

Distins dumhed
Efter pausen begyndte 'De Røde' dog at vise tænder igen, og hvordan Andy Carroll formåede at heade forbi efter 47 minutter, må guderne vide.

Luis Suarez havde på dette tidspunkt ikke gjort det store væsen af sig, men da Evertons Sylvain Distin pludselig bestemte sig for at dele gaver ud, sagde uruguayaneren pænt tak.

Distin sendte en alt for kort tilbagelægning tilbage mod Tim Howard. Den opsnappede Suarez, og scorede stensikkert bag amerikaneren.

Så lugtede det pludselig af Liverpool-sejr - også selv om udskældte Andy Carroll sendte en stor chance lige forbi.

Carroll blev helten
Men Caroll, der - med en vis berettigelse - er blevet hånet for sine mange afbrændere - fik det sidste ord.

Tre minutter før tid steg angriberen med hestehalen nemlig uimodståeligt til vejrs og headede indskiftede Craig Bellamys indlæg i nettet - hans andet sejrsmål på en uge, da han også blev matchvinder i 3-2 sejren over Blackburn.

Og så kunne Everton-lejren græde deres modige tårer, mens Carrroll, Agger og alle de andre i røde trøjer kunne fejre sæsonens anden finalebillet til Wembley.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere