Man Utd jagter mesterskab og revanche

De forsvarende engelske kan tage et stort mesterskabsskridt med sejr på udebanen i Blackburn, og samtidig sikre sig en tiltrængt revanche mod de blå/hvide

United knokler for PL-titlen (Foto: AP)
United knokler for PL-titlen (Foto: AP)

Manchester City dummede sig i weekenden, da de hjemme på Etihad Stadium måtte nøjes med et ene point i deres 3-3 opgør mod Nicklas Bendtner og Sunderland.

Det er næppe kun i Sunderland, at det ene point vakte stor glæde. Lokalrivalerne fra United har sikkert også klappet højlydt over point-beten til City, for det betyder nemlig, at United med tre point i dagens udebanekamp mod Blackburn kan komme fem point foran City i kampen om førstepladsen.

Se også: Ferguson lovpriser Lindegaards rival

Skulle det ske, kan Man Utd godt begynde at tørre tørre pokalskabet af endnu en gang, og gøre klar til en ny omgang med Premier League-trofæet som ejendom. Fem points forspring med syv resterende kampe vil være et godt rygstød før de sidste afgørende kampe.

Dog skal Blackburn først besejres på Ewood Park i aften, og det er ikke bare sådan ligetil. United tabte nemlig højst overraskende de to klubbers seneste opgør, hvor David de Gea undervejs droppede stort. Så det er et revanche-sultent United-hold, der tropper op i Blackburn i aften.

Se også: De Gea kostede dyrt for United
Se også: TV: Se de Geas fæle kikser

- Kampene i Blackburn har altid været vanskelige. Det er et lokalopgør og har en tendens til altid at blive opgør med gang i. Sidste sæson var vi heldige med at komme tilbage efter et mål og vinde ligaen.

- Men det bliver en meget vanskelig kamp. Det er sådan, det bliver ved med at være fra nu af og til slutningen af sæsonen, forklarer Alex Ferguson op til aftenens kamp.

Syv kampe resterende i sæsonen og fem points-forspring kan vise sig at blive altafgørende for de røde, ikke mindst fordi United på papiret har det nemmeste slutprogram. Deres sværeste udfordring bliver udebanekampen mod netop City, som altså kan vise sig at blive en kamp, hvor de kan tåle et nederlag.

Manchester City derimod har - udover kampen mod United - også to vanskelige udebaneopgør mod Arsenal og Newcastle på programmet. Bestemt ikke kampe, hvor City bare kan forvente at hente fuld pointhøst.

Uniteds slutprogram: Blackburn (i aften), QPR (hj), Wigan (ude), Aston Villa (hj), Everton (hj), City (ude), Swansea (hj), Sunderland (ude)

Citys slutprogram: Arsenal (ude), WBA (hj), Norwich (ude), Wolverhampton (ude), United (hj), Newcastle (ude), QPR (hj)

Følg kampen mellem Blackburn og Manchester United i aften kl. 21 på Kanal 6 eller live i tekst på ekstrabladet.dk.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere