Shop-amok: Arsenal klar til million-indkøb

Ledlesen i Arsenal har ifølge avis sat 500 millioner kroner af til sommer-indkøb. Drop 'ungdoms-flip' og køb stjerner, lyder meldingen fra tidligere træner

Arsene Wenger får en stor pose penge at gå på indkøb for til sommer. (Foto: AP)
Arsene Wenger får en stor pose penge at gå på indkøb for til sommer. (Foto: AP)

Manager Arsene Wenger er kendt for at køre en konsekvent ungdomslinje i Arsenal, men det kan ændre sig til sommer. I hvert fald har ledelsen i klubben ifølge Daily Mail afsat svimlende 55 millioner pund - eller knap 500 millioner kroner - til indkøb.

Arsene Wenger er ellers kendt for ikke at bruge vilde beløb på etablerede stjerner, men det ventes at ændre sig til sommer, hvor der nu er råd til at købe etablerede navne. Og det bliver efter alt at dømme fortsat med den ellers kritiserede franskmand som indkøber og chef i klubben.

Ifølge Daily Mail står Arsenal-bestyrelsen stadig bag Wenger trods sidste uges klare nederlag til Milan og weekendens FA Cup-nederlag til Sunderland. Bestyrelsen ventes at udtale officiel støtte af Wenger, der har kontraktudløb i 2014, efter et bestyrelsesmøde torsdag.

Dermed kan Wenger koncentrere sig om at sikre sig minimum en fjerdeplads, der sikrer Champions League-kampe næste sæson, samt gøre klar til at forstærke truppen, der endnu virker for smal til en absolut topplacering i Premier League.

Det erkender Wenger da også i dag i Telegraph.

- Vi har hvad der kræves, når alle er klar. Vi har haft mange ude, og også store spillere. Vi er i midten af februar og Wilshere har ikke spillet kampe, Diaby har ikke spillet kampe og Mertesacker er ude i resten af sæsonen. Santos er ude i tre måneder.

- Det ville være svært for enhver klub i verden at klare.

Manageren, der har stået i spidsen for Arsenal i 16 år, afviser dog, at han allerede nu kigger på sommerens indkøb:

- For tiden tror jeg ikke, vi laver planer for næste sæson. Vi laver planer for næste kamp.

Mon ikke Wenger dog har noteret sig et par navne. Spillere som Mario Götze, Lukas Podolski, Eden Harzard og Matias Suarez er alle sat i forbindelse med London-klubben.

Arsenal-legende: Drop ungdomslinjen
Hvis det står til tidligere spiller og manager i klubben, George Graham, så skal den halve milliard bruges på store navne som ovenstående.

- Jeg synes, Arsenal er i krise. Det er gået ned af bakke i de seneste år og de har ikke erstattet de spillere, som stoppede for fire eller fem år siden. De har penge at købe for, og jeg forstår ikke, vorfor Arsene ikke gik ud og købte kvalitetsspillere i sommer, siger George Graham.

- Du er nødt til at introducere unge spillere, som Alex Ferguson for eksempel gør det. Men han køber samtidig flyveværdige spillere til 25 millioner pund. Jeg synes, Arsene har overdrevet ungdomslinjen, lyder det fra Graham.

0 kommentarer
Vis kommentarer